De boerenactiegroep Farmers Defence Force (FDF) heeft een rechtszaak gewonnen tegen de Staat der Nederlanden en AVROTROS van de publieke omroep. Aanleiding was de uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht waarin de groep in verband werd gebracht met brandstichting, zonder dat hier enige gronden voor waren. Aan het programma wordt meegewerkt door het openbaar ministerie die de opsporingsberichtgeving mededeelt. Tezamen moeten de Staat en AVROTROS de proceskosten, salariskosten, rentekosten en een bedrag van € 3.425,- aan het FDF betalen, zo valt te lezen in het vonnis.

Een uitschieter als deze komt naar voren in een mediaklimaat waarin door de systeempers actief tegen de Nederlandse boeren en specifiek het FDF stemming wordt gemaakt. De boeren worden van alles aangewreven, maar nu blijkt dat dit niet altijd zomaar ongestraft mag. In de beslissing van de rechtbank valt o.a. het volgende te lezen;

…verklaart voor recht dat de Staat c.s. jegens Farmers Defence Force onrechtmatig heeft gehandeld, namelijk in strijd met hetgeen volgens ongeschreven recht in het maatschappelijk verkeer betaamt, door met de gewraakte uitlatingen de eer en goede naam van Farmers Defence Force aan te tasten, terwijl een (deugdelijke) feitelijke onderbouwing ontbreekt

De actiegroep is opgelucht met het vonnis, nu blijkt dat er grenzen worden gesteld aan wat de journalisten allemaal kunnen beweren en laat het volgende weten;

Voor FDF is dit vonnis erg belangrijk.  Een groeiende groep politici en journalisten/columnisten vindt het klaarblijkelijk geen enkel probleem om de eer en goede naam van FDF te beschadigen, door onjuiste en onware berichten naar buiten te brengen. FDF heeft verschillende malen aangegeven aan deze partijen, dat daar een einde aan moet komen!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Farmers Defence Force wint rechtszaak tegen Nederlandse Staat en AVROTROS”

  1. Voor de linkse elite geldt er maar een wet: hun wil is wet en hun wil is grenzeloos …

Trending

%d bloggers liken dit: