Kamerlid D’66 in opspraak vanwege pedofilie

Het Kamerlid Sidney Smeets van de politiek partij D’66 is in opspraak vanwege talloze berichten, zowel openbaar als privé, in de richting van minderjarige jongens die hij via de sociale media benaderde. Smeets viel in het verleden op het berichtenplatform Twitter vooral op vanwege zijn constante aanvallen op politieke tegenstanders en agressief taalgebruik. Onbekend was toen nog dat hij de sociale media ook voor andere dingen gebruikt. Een aantal jonge homoseksuelen verbaasde zich over de berichten die ze van het Kamerlid hebben ontvangen, probeerden dit bij D’66 aan te kaarten, om vervolgens bij geen reactie, dit aan de pers mede te delen.

Meerdere jongens van onder en net boven de 16 blijken te zijn benaderd door Smeets en de berichten liegen er niet om. Allerlei totaal ongepaste seksuele opmerkingen en het zichzelf opdringen door het versturen van persoonlijke berichten. De opmerkingen en het gedrag van Sidney Smeets waren voor de partij D’66 geen reden om hem niet een uitstekende plaats op kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezing 2021 te geven, Smeets is dan ook verkozen tot Kamerlid. In 2014 ondertekende Smeets nog een manifest tegen het verbod op de Vereniging Martijn, waarvan de leden openlijk pedofiele opvattingen verkondigden, de vereniging werd dan ook verboden door de rechter. Het is nog onduidelijk wat D’66 van de opvattingen en gedragingen vindt die nu van het Kamerlid naar buiten zijn gekomen.  

3 comments

  1. Taalvraagje: Euh… euh… een pedofiel, is dat een voetverzorger?

    1. Heu… ik denk dat zijn verzorgingsgebied iets hoger ligt!

Comments are closed.