[Tijdschrift] TEKOS nr. 181; de conservatieve wortels van de ecologie

In het eerst kwartaalnummer van dit jaar heeft het nieuwrechtse tijdschrift TEKOS wederom een aantal interessante artikels verzameld en deze uitgave nummer 181 is in begin van de maand april uitgekomen. Er staat een kritische verhandeling in, over bepaalde oppervlakkige analyses van politiek rechts als het gaat om ecologische vraagstukken, met de titel ‘Is de rechterzijde veroordeeld tot het klimaatscepticisme?’ In ‘Memo aan de mensheid’ gaat schrijver Björn Roose in op de gevolgen van de COVID-19-pandemie voor milieu en maatschappij en bespreekt nieuwe initiatieven van bovenop als de The Great Reset. Het tijdschrift wordt door Knooppunt Delta uitgegeven.

In ‘De Heidense religie als stabiliserende factor voor ons ecosysteem’ beschrijft kleinkunstenaar Goedele Janssens de positieve rol van natuurreligies voor onze leefomgeving. Er is in deze uitgave van het blad ook de nodige aandacht voor de politiek en geschiedenis van Rusland. Zo staat er een vraaggesprek in met de Engelse politicoloog Mark Galeotti over Rusland en Poetin, die vanuit een relatief onafhankelijk positie tot interessante inzichten komt. In ‘Boerenkrijg in de Zwarte Aarde’ beschrijft Bruno De Cordier de opstanden van boeren die zich rondom de Bolsjewistische revolutie roerden met een ‘groene agenda’ voor lokaal zelfbestuur. Er wordt daarnaast nog stilgestaan bij het overlijden van heiden Aat van Gilst, die voor TEKOS schreef en talloze boeken publiceerde waaronder; het paasfeest, midzomer in Europa en wijze vrouwen en godinnen.