Linkse extremist krijgt taakstraf voor geweldsoproep tegen Sinterklaas

Michael van Zeijl, één van de extremisten die zich keert tegen het Sinterklaasfeest, heeft het vorige week in hoger beroep voor het Gerechtshof Anrhem-Leeuwarden een veroordeling ontvangen van 32 uur taakstraf. Dat meldde de onderzoeksgroep ‘Vizier op Links’. Van Zeijl riep op o.a. om ‘een prijs op het hoofd van Sinterklaas te zetten’ en sprak de hoop uit dat de Goedheiligman door een aanslag ‘morsdood’ zou raken. Een minimale straf voor nogal zware woorden die ook veel zijn mede-activisten gebruiken, zeker omdat er daadwerkelijk geweld en intimidatie worden gebruikt om anderen te bewegen te stoppen met vieren van het Sinterklaasfeest.  

Rondom de jaarlijkse vieringen van het Sinterklaasfeest worden door linkse extremisten allerlei afbeeldingen van het Sinterklaasfeest beschadigd, van Zwarte Piet op spandoeken en beeltenissen tot aan de kruisen van Sinterklaas. Ook worden winkeliers geïntimideerd om niet langer de afbeelding van Zwarte Piet in de schappen te zetten. Het lijkt erop dat met deze uitspraken wel een grens is overschreden, nu het Openbaar Ministerie is overgegaan tot vervolging en ook in hoger beroep een veroordeling is gevolgd.

One comment

  1. voor rechtse actievoerders vraagt men 6 maand cel wegens en spandoek waarin niks gewelddadigs word gesuggereerd . En die ” taakstraf ” zal worden uitgevoerd bij een linkse gesubsidieerde ( dievenbende ) VZW .

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.