Een heropleving van het gewapende conflict in het oosten van Oekraïne ligt op de loer, waar nog altijd het Oekraïense leger en milities tegen de separatisten vechten, ondanks dat er wel een officiële wapenstilstand bestaat. Het kan grote gevolgen hebben nu blijkt dat de NAVO onder aanvoering van de Amerikanen wordt gevraagd om te ondersteunen en ook de Russen het leger lijken te mobiliseren. Via de sociale media doen filmpjes en foto’s de ronde van Oekraïense soldaten die richting de grens vertrekken. In de Nederlandse systeemmedia verschenen de afgelopen dagen onheilspellende berichten over de ‘Russische dreiging’ voor Oekraïne.

De berichtgeving van The Organization for Security and Cooperation in Europe bracht al aan het licht dat er gewoon nog stevig wordt gevochten in het land, men noteerde op een willekeurige dag in de regio’s Donetsk en Loegansk zomaar rond de 1000 overtredingen (explosies, beschietingen) van de wapenstilstand. Vanuit Rusland wordt gewaarschuwd voor het uit de hand lopen van het conflict in Oekraïne, terwijl de regering in Oekraïne de NAVO oproept klaar te staan om te helpen en denkt te weten dat Amerika indien nodig ook te hulp schiet.

Volodymyr Zelensky, de huidige president van Oekraïne, heeft gesproken met Joe Biden de president van de VSA. Zelensky denkt een partnerschap met de Amerikanen te hebben en spreekt over het ‘schouder aan schouder te staan’ wanneer het gaat ‘om het behoud van beide democratieën’. In het verlengde hiervan heeft Oekraïne aan de NAVO gevraagd om het aantal militaire oefeningen met het land op te voeren en meer troepen te stationeren in de landen aan de grens van Oekraïne.

Tegen de achtergrond hiervan staan de Nederlandse kranten de afgelopen dagen vol met pro-NAVO verhalen en anti-Russische samenzweringstheorieën. Deze gaan van grootschalige troepenbewegingen van de Russen die heel Europa bedreigen tot aan dat dit een zet van de Russische president Vladimir Poetin is om de aandacht af te leiden van de vermeende interne problemen. Ook wordt er weer eens opgeroepen om het Nederlands defensiebudget te verhogen en meer geld aan de NAVO te besteden.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Massale troepenbeweging in en rondom Oekraïne – mogelijk grootschalige heropleving conflict in het oosten van het land”

 1. […] Russische Federatie behoort aansprak te maken, wordt duidelijk waarom er binnenin Rusland momenteel grote troepenbewegingen zijn. Het land maakt zich zorgen over de veiligheid van haar inwoners, nu Oekraïne zich lijkt op […]

 2. […] zelf nog altijd in een halve burgeroorlog, ondanks de afgesproken wapenstilstand in 2015, met elke dag talloze beschietingen en explosies. Vanuit de EU wordt de schuld van de onrust consequent neergelegd bij de separatisten in het oosten […]

 3. Marcel Melkebeke

  Als “Gerelateerde artikelen” aan een artikel van 5 april 2021 over Oekraīne ,staan er 3 piblicaties uit 2014 en 2015 o.a. over Assad en co. en de situatie toendertijd.
  Begrijpe wie begrijpen kan !!!
  Het zal wel aan mij liggen zeker?
  Enige uitleg is hier op zijn plaats.

Trending

%d bloggers liken dit: