Poppen ‘vrijheid’ en ‘recht’ opgeknoopt: nationalistisch protest

Automobilisten in Oost-Vlaanderen op de E40 richting Brussel en de E17 richting Antwerpen zullen gisteren even raar opgekeken hebben: op verschillende bruggen waren levensgrote ‘opgeknoopte’ poppen te zien. De poppen droegen symbolisch de opschriften ‘vrijheid’ en ‘recht’ om de hals.

Uit een anonieme verklaring die ons bezorgd werd blijkt dat het gaat om een protestactie van nationalisten tegen de huidige belgische dictatuur. ‘Door middel van opgeknoopte poppen werd de dood van de vrijheden en rechten van ons volk aangeklaagd, die inmiddels reeds bijna een jaar voltrokken wordt door een illegitieme overheid die nooit de onze zal zijn. Gezondheidszorg is geen excuus voor totalitair bewind. Wanneer rechten en vrijheden dan nog ontnomen worden door ministers waar letterlijk niemand op stemde, waar niemand op kón stemmen, dan is de democratie uitgehold en de stembusgang een waardeloos toneelstukje. Manifestaties kan men verbieden, beperken of buiten het zicht van de burger verleggen, maar wij zullen de stem van het gerechtigde verzet nóóit het zwijgen laten opleggen.’

One comment

  1. al een voorsmaakje aan de politiekers die ons veraaden en negeren, een verwittigd man is er twee waard. Eendracht maakt vrij. Dit is geen regering enkel een poppenkast.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.