AfD-kandidaat weggestuurd bij huisarts

De AfD-kandidaat Andrea Zürcher (37) wordt sinds twee weken geweigerd door haar huisarts vanwege haar politieke overtuiging. Zürcher komt uit Stühlingen, een klein plaatsje met 5000 inwoners, in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg. De reden van de huisarts om Zürcher niet te behandelen is omdat ze bij de komende verkiezingen voor de Bondsdag (september 2021) kandidaat staat voor de Alternative für Deutschland. (AfD)

De huisarts van Zürcher – Dr. Haarmann, van Hausarztpraxis Haarmann & Stefanie Kauvertelde deze vervelende boodschap aan Zürcher bij haar laatste consult. Uiteraard heeft Zürcher melding gemaakt bij de medische districtscommissie en aangifte gedaan bij de politie vanwege discriminatie. Ze zal vermoedelijk in het gelijk gesteld worden, omdat in Duitsland de medische behandelplicht wettelijk is vastgelegd. Tevens breekt de huisarts met zijn handelen ook de Eed van Hippocrates, waarin artsen zichzelf verplichten bepaalde beroepsregels te zullen handhaven.

AfD-woordvoerder Markus Frohmaier ziet het voorval als zoveelste bewijs van represailles tegen de AfD: “Waarbij geen enkel middel geschuwd wordt om de kandidaten kapot te maken.” Het is nog maar de vraag of het de eerste keer is dat huisarts Peter Haarmann patiënten weigert om hun politieke overtuiging, zo valt in een recensie op Google reviews te lezen: “Deze praktijk heeft alles te maken met politiek. Wie niet neigt naar de politieke partij van de dokter, moet bang zijn voor de deur dood te bloeden. Of erger…” 

3 comments

  1. Zet die dokter meteen uit zijn ambt !
    En een levenslang beroepsverbod .
    Hij schendt zijn eed en is onmenselijk .
    Moffen blijven moffen !

Comments are closed.