Groen stadsbestuur van Lyon bant vlees op school

Na de kerstbomen, de ‘Tour de France’ en het 5G-netwerk, nu het vlees.

De zeer lage opkomst bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen (2020) maakte het o.m. mogelijk dat groene burgemeesters hun opwachting konden maken in grote steden zoals Bordeaux, Grenoble, Lyon, Straatsburg, Besançon, Tours en Annecy. Europe écologie-Les Verts bestuurt daarmee 7 steden van meer dan 100.000 inwoners. De bevolking zal het geweten hebben…..  Uit een opiniepeiling van IFOP blijkt trouwens dat Fransen van alle politieke gezindten die groene burgemeesters al meer dan kotsbeu zijn.

“Als mensen de dingen niet kunnen veranderen, veranderen ze woorden,”, zei Jean Jaurès, een voorman van de Franse socialisten uit de 19de eeuw. De nieuwe groene burgemeesters van de hogervermelde steden zijn meesters in het gebruik van deze discipline: kerstbomen krijgen geen plaats meer omdat het ‘dode bomen’ zouden zijn, de ‘Tour de France’ wordt afgespiegeld als een’ vervuilende wedstrijd voor macho’s’ en de 5G-technologie werd ‘een technologie om porno te kijken in de lift’!  En dat is maar een kleine opsomming van hun idiote voorstellen en maatregelen, en van hun krankzinnig gedachtegoed.

Lyon: geen vlees meer in de schoolkantine

Nu besliste de Groene Khmer van Lyon om de kinderen van de lagere scholen na de wintervakantie, vanaf maandag 22 februari dus, vleesvrije menu’s voor te schotelen. Vóór de beslissing konden de scholieren in Lyon – de bakermat van de Franse gastronomie – kiezen uit drie voorgerechten en twee verschillende hoofdgerechten, waarvan één op basis van vlees of vis. “De helft van de leerlingen van de lagere school koos echter niet voor vlees, hetzij vanwege de smaak, familiegewoonten of religieuze voorschriften”, is de reactie van de milieuactivisten die de stad besturen. Zelfs als dat waar is, dan nog wordt de helft van kinderen het vlees ontzegt.

Oppositie

In een verklaring hekelt de oppositie ‘de tour de force’ van de gemeente om haar extreemgroene (linkse) ideologie op te leggen aan de kinderen van Lyon.  Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin – dezelfde die Génération identitaire wil verbieden – spreekt ook van een ‘schandalige ideologie’.  Op zijn Twitter account is hij nog duidelijker:  “Afgezien van de onaanvaardbare belediging van de Franse boeren en slagers is het duidelijk dat het moralistische en elitaire beleid van de Groenen de arbeidersklasse uitsluit. Veel kinderen hebben vaak alleen de kantine om vlees te eten… Schandalige ideologie! “

Een paar uur later bemoeide ook de minister van Landbouw zich ermee: “Laten we stoppen met ideologie op het bord van onze kinderen te leggen!”. Laten we ze gewoon geven wat ze nodig hebben om goed op te groeien. Vlees hoort daarbij. De minister verzocht de prefect om het besluit ongedaan te maken.

Inderdaad, er staat ons nog wat te wachten als de groenen het voor het zeggen zouden hebben. We moeten die linkse heikneuters bekampen met alle democratische middelen waarover we beschikken. Laat de Groene Khmer ons leven niet vergallen.