Raad voor Journalistiek veroordeelt Guy Van Vlierden van HLN voor journalistieke luiheid

In deze coronatijden komen brave burgers en wetenschappers, die vraagtekens zetten bij de maatregelen van de overheid, geregeld tot de vaststelling dat ze door de leugenpers op exact dezelfde manier worden behandeld als dat al decennia het geval is met Vlaamsnationalisten: plots zijn het allemaal ‘neonazi’s’, ‘komplotdenkers’ en ‘extremisten’.

Een goed voorbeeld van die praktijken werd onlangs geleverd door Guy Van Vlierden, ‘journalist’ bij Het Laatste Nieuws. Enig ernstig journalistiek werk is van de man niet bekend, maar met de regelmaat van een klok lanceert hij een fait divers als ‘groot extreemrechts komplot’.

In mei 2020 organiseerde een jonge vrouw enkele bescheiden protesten in Antwerpen tegen de verregaande coronamaatregelen. Tot haar verbijstering las ze op 19 mei 2020 in Het Laatste Nieuws plots een groot artikel van Van Vlierden, met als sensatiegerichte titel: ‘ Waarom neonazi’s plots voor uw vrijheid opkomen.’ Plots was ze dus voor heel Vlaanderen gebombardeerd tot ‘neonazi’…

Ze diende echter klacht in bij de Raad voor Journalistiek in Brussel. Dat is niet echt een onafhankelijke rechtbank, want de raad bestaat ook uit journalisten; doorgaans is men dus erg lief voor elkaar. Wat de term neonazi betreft zien de collega-journalisten geen probleem; dat zou ‘waarheidsgetrouw’ zijn, ook al heeft de vrouw niets met neonazisme te maken…

Maar toch spreken ze een duidelijke en ondubbelzinnige veroordeling tegen Guy Van Vlierden uit, in deze woorden:

Samengevat zeggen de collega’s van Van Vlierden dus niet dat hij een leugenaar is, maar wel in alle openheid dat hij een luiaard is. Dat is ook al mooi.

3 comments

  1. De federale regering subsidieert bepaalde kranten en tijdschriften door de verdeling ervan door Bpost van een jaarlijkse toelage te voorzien. Geld wel besteed moet ik zeggen.

  2. Persoonlijk zou ik dat heerschap, Guy Van Vlierden, laten vervolgen voor laster en eerroof. Toeval zeker dat die pipo in loondienst is van de liberale krant “Het Laatste Nieuws”. Krant die in vroegere tijden in de clinch geraakte met Willy Claes ook al wegens tendentieuze berichtgeving.

  3. Ja maar dat is er nog maar één enkele uit dat grote wespennest gauchistische constant desinfomerende gazettepraat schrijvelaars, epigonen van de thans in Bokrijk residerende mei-68-fossielen. Objectief-correcte weergave van feiten is voor hen onmogelijk wegens de Marxistische PoCo-paardebril die hun tronies ter “opsmuk” torsen. Gewoon dergelijke politiek-correcte gazettepraat vuilnis niet meer kopen want ge kunt er toch maar alleen uw patatten schillen op deponeren en dat kunt ge toch ook op oude, reeds uitgelezen exemplaren van objectief-correcte
    pamfletten zoals ” ‘t Pallieterke”….Awel dan !

Comments are closed.