Illegale Soedanees vermoordt medewerker asielcentrum met steekwapen

De zoveelste bloederige slachtpartij, uitgevoerd door een vreemdeling die illegaal in het land verblijft,  komt zeer ongelegen voor het regime van Macron. Uitgerekend op de vooravond van de manifestatie van de Génération Identitaire, tegen de door Darmanin opgelegde ontbinding, heeft een vreemdeling, een illegale Soedanees, reeds veroordeeld tot gevangenisstraffen wegens geweldplegingen met steekwapens, de verantwoordelijke van een opvangtehuis voor migranten doodgestoken.

Het slachtoffer is een afdelingshoofd van het opvangcentrum voor asielzoekers (Cada) in Pau, een 46-jarige vader. Een collega van het slachtoffer, die het allemaal zag gebeuren, werd in shock opgenomen in het plaatselijke ziekenhuis.

Het opvangcentrum voor asielzoekers, dat al geruime tijd in Pau is gevestigd, telt 257 plaatsen en biedt asielzoekers en vluchtelingen ‘uitgebreide ondersteuning, aangepast aan elke gezins- of persoonlijke situatie’. Het biedt ook accommodatie in verschillende delen van de stad.

Daar staan ze weer, zoals steeds ‘verontwaardigd’ (van l/R: Bayrou, Darmanin en de plaatselijke prefect

Tragische ironie

Het slachtoffer wijdde heel zijn leven aan de opvang en begeleiding van allerlei vreemdelingen. Een gutmensch, waarvan de goedheid blijkbaar niet werd geapprecieerd.

De burgemeester van Pau, François Bayrou, gechoqueerd, noemt het een ramp voor de gemeente en het opvangcentrum. Bayrou, en met hem vele anderen, zullen nog vaak gechoqueerd moeten zijn, zo vrezen we.