Ongeveer 2000 personen, voornamelijk jongeren, waren gisteren in Parijs aanwezig om te protesteren tegen het voornemen van de regering Jean Castex om de jongerenbeweging Génération identitaire buiten de wet te stellen.

De betoging kwam er na verklaringen van de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin, zelf betrokken in een verkrachtingszaak, die de ontbinding van Génération Identitaire had aangekondigd, dit nadat de  jongerenorganisatie een actie had georganiseerd om illegalen te onderscheppen in de Pyreneeën. Eerder deed de vereniging dat ook al in de Alpen. Op geen enkel ogenblik gebruikte Génération Identitaire daarbij geweld. De organisatie, die sinds 2012 bestaat, werd daarmee een doorn in het oog van het Parijse establishment.

Ondanks de avondklok die om 18 uur ingaat, en het samenscholingsverbod, hadden de deelnemers daarvoor een verre verplaatsing over. Uit alle hoeken van Frankrijk kwamen ze naar de hoofdstad afgezakt, zelfs Vlaanderen zond een delegatie, waaronder ons Kamerlid Dries Van Langenhove en enkele jongeren van Schild & Vrienden.

Rassemblement national

Wie wel ontbrak was Marine Le Pen. Ze had haar kaderleden zelfs opgeroepen om er weg te blijven.

ONBEGRIJPELIJK !

Zou u hen ook ontbinden?

In een eerder communiqué had het Rassemblement national de opgelegde ontbinding van Génération identitaire nochtans als een ‘gevaarlijke inbreuk op de fundamentele vrijheden’ genoemd. Veel van haar vorige luitenants, waaronder Florian Philippot et de Jean Messiha waren er wel. Neemt de salonfähigheid – ze wil president van Frankrijk worden – het over van het patriotisme?  We durven hopen van niet.

Hoe dan ook, het was een geslaagde, hartverwarmende betoging. Sympathisanten uit alle lagen van de bevolking, jong en oud, gelovig en seculier, protesteerden tegen de groeiende censuur van het Macronisme.

Tom Van Grieken

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken verwoordt het als volgt:  “Onze vrijheid van meningsuiting staat onder druk. We mogen ons niet meer verenigen zoals we willen. We mogen nog amper iets delen op sociale media. Dit lijkt me heel essentieel”.

Het siert Tom Van Grieken trouwens dat hij het opneemt voor Dries Van Langenhove en zijn bezoek aan de demonstratie, waarvan de leugenpers onrustig werd. Dries was in Parijs! Et alors !

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Betoging Génération identitaire in Parijs”

  1. Marine Le Pen was er niet bij? Ze had er moéten bij zijn!

  2. Gepensioneerde Schild & Vriend supporter

    Terecht nam Dries Van Langenhove deel aan die betoging, het was voor hem immers beroepshalve een “essentiële reis” wat de constant desinformerende PoCo-regime media aan ter zake “fake news” ook mogen kwaken !

Trending

%d bloggers liken dit: