Je acht het niet voor mogelijk, maar de bovenstaande titel staat te lezen in l’ Obs, het Franse weekblad met een gematigd-links bobo gehalte. Het gaat over de Vlaamse gemeente Puurs, waar vandaag de dag een fabriek staat die Covid-19 vaccins produceert. Het verhaal over Puurs begint als een romannetje: 

“Diep in Belgisch Vlaanderen snijden twee hoge windturbines door de mist. Zij bevoorraden de laboratoria van Pfizer in Puurs, de op één na grootste vestiging ter wereld van de Amerikaanse reus. Het is hier, op deze voormalige aspergevelden, dat deze grote fabriek, producent van het eerste vaccin tegen Covid-19, de langverwachte dosissen aanmaakt”.

“Puurs, een Vlaamse gemeente met een ‘naziverleden’, heeft zijn imago weten te herstellen door de farmaceutische industrie te omarmen. Vandaag de dag worden hier de miljarden dosissen Pfizer-vaccins geproduceerd die de planeet in de ban houden”.

“Drie kilometer verderop zit ‘Jos’ Hermans, 96 jaar oud, die de eerste vaccin in België kreeg toegediend. Ondanks zichzelf is hij de mascotte geworden van “Pfizer City”, een merkwaardige Vlaamse gemeente met een naziverleden (nog maar eens) waarvan het wapenschild in ere is hersteld door de farmaceutische industrie en nu het beroemde Pfizer vaccin”.

De journaliste van l’Obs, een zekere Charlotte Cieslinski, heeft het natuurlijk over het Fort van Breendonk en over oorlogsburgemeester Moortgat (Duvel) van Breendonk.  

Los van de waanzin dat deze zaken 75-jaar na de Tweede Wereldoorlog nog worden opgerakeld, weet het meisje blijkbaar niet dat Puurs in die tijd nog een onafhankelijke gemeente was die niets met Breendonk, zijn Fort of zijn burgemeester te maken had. Sinds 1977 werd het grondgebied van de gemeente Breendonk trouwens in twee gedeeld. Het gedeelte ten westen van de autoweg A12 (links wanneer men van Brussel komt) werd als deelgemeente bij Puurs gevoegd en het gedeelte ten oosten van de A12 (met het Fort van Breendonk) werd bij Willebroek gevoegd. Hierdoor ligt het Fort van Breendonk niet meer op het grondgebied van de gemeente Puurs. Puurs was in de Tweede Wereldoorlog bovendien de thuisbasis van de weerstand-cel, de Zwarte Hand.

(Bienvenue à « Pfizer City », ancienne cité nazie devenue épicentre mondial du vaccin)

Ook Vlaamse symbolen zijn blijkbaar nazisymbolen volgens l’ Obs..

Het artikel van Charlotte Cieslinski kan op weinig of geen sympathie rekenen bij de lezers van l’ Obs. De massale (343), negatieve kritieken op de FB-pagina van het blad, spreken boekdelen.

-“Ik zie het verband niet tussen nazisme en de productie van een vaccin. Wat wordt je volgende artikel? Vichy, de productie van bronwater, pepermuntjes en maréchal Pétain”

-“Elke keer als een Nazi ergens passeert, zal de plaats voor eeuwig gebrandmerkt worden? Wat is dat voor een vieze insinuatie?”

-“Ik ben altijd een vurig verdediger van de pers, van journalisten, en van uw blad, maar deze titel is absoluut ontoelaatbaar… Ik heb de pretentie te geloven dat uw lezers belangrijk zijn en dat u de titel zult veranderen zoals de meerderheid van de mensen u vraagt te doen…”

Of hoe de leugenpers zich in eigen voeten schiet.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Welkom in ‘Pfizer City’, de voormalige ‘nazigemeente’ die het mondiale epicentrum van vaccins werd”

  1. Geef die journaliste een ministerpost in de regering. Daar kunnen ze iemand die overal nazi’s ziet goed gebruiken.

  2. Curieuze neuze mosterdpot

    Google eens de naam van de journaliste,”Cieslinski” dan zult ge uitvinden dat het een “kosher” familienaam is, wat de vertekende berichtgeving zou kunnen verklaren…..

Trending

%d