Een man uit Bavel is deze week voor de snelrechter in Breda veroordeeld tot twee maanden gevangenisstraf vanwege een oproep om te komen demonstreren in de wijk Tuinzigt van de stad. Hij heeft een bericht op het sociale medium Facebook geplaatst; ‘Weg met de avondklok, weg met Rutte’. Dit was, samen met reacties van de man bij filmpjes van rellen, voldoende voor de rechter tot het oordeel te komen dat hier wordt opgeroepen tot geweld. Bij herhaling hiervan zou de man van de rechter nog eens twee maanden krijgen.

De rechterlijke macht sluit aan bij het beleid van de Nederlandse regering die een avondklok heeft ingevoerd, welke loopt vanaf zaterdag 23 januari tot 10 februari tussen 21 uur en 4 uur. Want volgens de rechter wordt er aangezet tot overtreding van de avondklok en in het verlengde daarvan is er opgeroepen tot geweld. “Als je dan zo’n bericht plaatst tegen de achtergrond van de rellen in Eindhoven, weet je dat je oproept tot geweld”, aldus de rechter.

Hoewel de advocaat van de verdachte vrijspraak vroeg, omdat het bericht volgens de pleitbezorger helemaal niet aanzet tot geweld en de man gewoon voor de avondklok naar huis is gegaan, ging de rechter helemaal mee in de opvatting van de regering dat de avondklok is bedoeld om de coronapandemie te beperken.

De verdachte heeft echter gewoon naar de politie heeft geluisterd en hij was ook niet eens betrokken bij de rellen. Het blijkt echter dat de rechterlijke macht een andere mening over de avondklok niet vindt kunnen. “…De samenleving verdient bescherming hiertegen. Daar komt bij dat we een signaal willen afgeven.”   

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Man krijgt gevangenisstraf door oproep voor demonstratie”

  1. Niet toevallig famillie van Roland Freisler ? ik vraag dit voor een vriend .

  2. En hoeveel crapuul is er ondertussen veroordeelt door de snelrechter ? “Weg met Rutte” is blijkbaar opropen tot geweld. Justitie is een bedreiging voor de democratie geworden.

  3. Zoals in België is zijn de rechtbanken de uitvoerders geworden van overheidsbevelen, wat zij juridisch helemaal niet zijn (scheiding van de machten weet je wel!). Zo zijn ze de wegbereiders voor een totalitaire overheid, die hen na uitvoering van deze taak doeltreffend zal uitschakelen.

Trending

%d bloggers liken dit: