Frans minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, verklaarde op dinsdag 26 januari dat hij ‘verontwaardigd’ was over de anti-migrantenacties van de Génération Identitaire in de Alpen en de Pyreneeën en kondigde aan dat hij zijn diensten had verzocht de nodige informatie te verzamelen om de ‘extreem-rechtse’ groepering te ontbinden.

“Eens alle informatie verzameld is, zal ik niet aarzelen om de ontbinding voor te stellen”, zei Darmarin, ‘geschandaliseerd’ door het ‘ondermijnen’ van de republiek door de militanten van Génération Identitaire, die vorige week een anti-migrantenoperatie hebben uitgevoerd tussen Luchon (Haute-Garonne) en Spanje.

Verscheidene politici uit Occitanië, waaronder de socialistische regiovoorzitster Carole Delga, hadden vorige week het ministerie van Binnenlandse Zaken verzocht deze ‘gewelddadige en gevaarlijke extreem-rechtse’ groepering te ontbinden na hun actie in de Franse Pyreneeën.

Gewelddadig?

Afgelopen dinsdag stelden zo’n 35 militanten in auto’s met de slogan Défend Europe zich op aan de Col du Portillon. Dat kwam omdat de prefect van de Haute-Garonne op 5 januari de col du Portillon, aan de grens met Spanje had gesloten, nadat Parijs een verhoogde terreurdreiging had gemeld.  Génération Identitaire, vertrouwd met acties tegen illegalen in berggebieden, profiteerde ervan om de politie een handje toe te steken. Sommigen van hen gingen gewoon wandelen, anderen gebruikten een drone om de grens te bewaken. Volgens de plaatselijke prefect verliep alles rustig , maar leidde de actie de politiediensten wel af van hun eigenlijke opdracht.

Volgens een bericht van Génération Identitaire dat op sociale netwerken werd geplaatst, was deze campagne bedoeld om het terrorisme- en migratierisico in de Pyreneeën te bestrijden. In december werden Génération Identitaire en drie van haar kopstukken door het Hof van Beroep van Grenoble vrijgesproken voor eerdere, gelijkaardige, anti-migrantenacties die in 2018 in de Alpen, aan de Frans-Italiaanse grens, waren uitgevoerd.

Darmanin

Darmanin werd in 2017 uit zijn toenmalige partij Les Républicains gestoten, omdat hij buiten hun weten, een ministerpost had aanvaard in de regering Philippe (lijst Macron).  Deze benoeming stuitte op grote protesten, omdat Darmanin sinds 2017 verdacht wordt van een verkrachting die in 2009 zou hebben plaatsgevonden. De zaak werd aanvankelijk geseponeerd, maar in de lente van 2020 werd toch een nieuw onderzoek ingesteld.  Darmanin doet de beschuldigingen af als laster en beweert dat er tijdens de intimiteiten met de betreffende vrouw sprake was van wederzijdse toestemming. Ook noemde hij de aanklacht ‘politiek gemotiveerd’. De zaak moet nog beslecht worden.

Een beetje nederigheid zou die onbetrouwbare kerel niet schaden.

Steun Génération identitaire en teken de petitie.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Frans minister eist ontbinding van Génération Identitaire !”

  1. […] 27 januari jl. berichtten we al over de voornemens van Frans minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin om Génération […]

  2. De constante aanvallen op blanke mensen in harmonie, hebben als bedoeling om de raciale identiteit en sociale cohesie van blanke volkeren in Europa te vernietigen. Blanke mensen hebben een zwakkere identiteit dan ooit tevoren, en het links liberale kartel heeft dit verwezenlijkt door een psychologische oorlogvoering op alle mogelijke fronten (media, onderwijs, overheid en justitie). Wees fier op je blanke achtergrond, op onze voorouders die ons alles gegeven hebben. Génération Identitaire toont aan dat moed, eenheid en toewijding de weg voorwaarts is om het voortbestaan van een blank Europa te garanderen. De volksverradende linkse elite vreest nog het meeste de kameraadschap, solidariteit en hechte vriendschappen tussen blanke mensen. Ooit zal de haat en minachting voor hun eigen volk hen duur te staan komen.

  3. Voorpost bij ons, Génération Identitaire in Frankrijk. Net nu we in volle lockdown (maakt het lastiger om te protesteren) zitten slaat de repressie tegen nationalisten toe! Voeg Moeders voor Moeders ook maar in het rijtje toe. Ik denk dat er iets op til is.

Trending

%d bloggers liken dit: