De vier stappen van de zonnepanelendiefstal

De Vlaamse middenklasse heeft nog wat geld op zijn spaarboek. Hoe laten we die middenklasse zonnepanelen aankopen, om daarna hun opgewekte energie gratis te stelen en tegen veel te hoge prijzen te verkopen aan de rest van de Vlamingen die geen zonnepanelen hebben?

STAP 1

We beloven nog 15 jaar terugdraaiende teller, waardoor men uitzicht heeft op een mooi rendement. Bovendien helpen ze dan ook nog eens mee in het klimaatgeblaat.

STAP 2

We zorgen ervoor dat we nog geen 2 jaar later ongestraft contractbreuk kunnen plegen. We spannen een rechtszaak aan tegen onze eigen regels!! We gaan naar het grondwettelijk hof via de omweg van de VREG zodat we de schuld kunnen afschuiven. De raad van bestuur van de VREG wordt door het Vlaams parlement samengesteld.

STAP 3

In 2021, als er nog heel wat zonnepanelen zijn bijgelegd, laten we de uitspraak openbaar maken. We voorzien veel tegenstand en zorgen dat we al een zoethoudertje hebben voorzien (in de vorm van een éénmalige compensatie). We maken hen daarna wijs dat we in 1 nacht met een oplossing zijn gekomen.We maken maar een paar weken nadien in detail bekend wat die compensatie zal inhouden. Zo is de Vlaamse middenklasse al wat bekoeld. We geven enkel de compensatie aan diegene die de laatste 2-3 jaar panelen hebben gelegd, de rest krijgt peanuts. Want zij hebben immers al veel voordeel gehad! Het deel dat nog geen digitale meter heeft, houden we nog even zoet door hen wijs te maken dat ze hun analoge terugdraaiende meter, nog eventjes gaan kunnen behouden.

STAP 4

Jaar na jaar verhogen we het prosumententarief zo fel, dat diegenen met een analoge meter de rode loper zullen uitleggen om toch maar de digitale te kunnen krijgen.

SAMENVATTING :De domme Vlaamse middenklasse heeft voor ons geïnvesteerd in zonnepanelen. Ze wekken gratis stroom op voor heel Vlaanderen. We stelen die stroom zonder ervoor te betalen, en verkopen hem met veel winst terug aan de niet-zonnepaneel-bezitters. Intussen moeten de zonnepaneel-bezitters de helft van het jaar toch terug stroom aankopen van de energieleveranciers en zijn ze niets met hun zonnepanelen. Zo kunnen we terug BTW en andere taksen heffen op hun stroomverbruik.

Stilaan verplichten we nu ook de elektrische wagen, waarvoor dus door iedereen ook stroom zal moeten aangekocht worden. Daarna zeggen we dat het stroomverbruik gigantisch stijgt in Vlaanderen, en dat we niet anders kunnen dan de prijzen steeds maar verder te verhogen.

(Gelezen op Facebook)

13 comments

 1. Nu gaat iedereen zijn energie zoveel mogelijk opsmossen. overdag door verwarming extra hoog of airco extra hard of dergelijke. Als je op vakantie vertrekt de panelen uitschakelen. Hopelijk doet iedereen het zo eb komt er zo weinig mogelijk op het net terecht. Dus iedereen zou er slecht mee zijn. Ook slecht voor de opwarming van de aarde…

  1. Het is een feit dat eigenaars van zonnepanelen in feite niet meer de eigenaars zijn van hun panelen. Een groot gedeelte zal overgenomen worden door de stroomleveranciers, en dat voor de rest van hun leven. Deze die elektrisch verwarmen verliezen 2/3 van het totale vermogen van de panelen. Maar iedereen word gewoon bedrogen, afspraken worden meermaals gewijzigd en dat in het nadeel van de huisgezinnen. Grote zonneparken kunnen rustig verder doen en blijven genieten van de terugdraaiende meter. Het is toch zo simpel om de kleine man met een kluitje in het riet te sturen.

 2. Ik heb geen zonnepanelen wegens geen vertrouwen in deze technologie. Ik leef met de opgelichte mensen mee maar ze hadden maar beter moeten weten. Als er compensatie komt vanuit de regering: ARCOPAR SPAARDERS MOETEN EERST WORDEN VERGOED. WIJ STAAN AL JAREN TE WACHTEN OP UITBETALING DIE WERD BELOOFD DOOR EERSTE MINISTER LETERME!!! maw het ene schandaal mag het andere niet ondersneeuwen!

  1. In beide gevallen: zonnepanelen en arcopar werd de consument gedupeerd door malafide beleidspolitici uit de Wetstraat, luidens mijn buurman. Over bedrog en/of onkunde van de Vivaldi knoeiers gesproken, sta mij toe een citaat te brengen van Rik Torfs over het geklungel van de actuele Belgische politiek: “Vaccinaties in ziekenhuizen lopen nu al vast en staan on hold.” Dit zou gewoon niet mogen waar zijn. Misschien de hele operatie uitbesteden aan privépartners met kennis van logistiek?
   Opnieuw blijkt dat de politieke carrièrejagers Alexander De Croo, Frank Van den Brouck en de Vivaldi kliek, in casus de losers van de jongste verkiezingen, onverminderd en zonder scrupules 11 miljoen Walen en Vlamingen (blijven) duperen.

  2. Raad van State heeft desleutel in handen nu om arco beslissing ongeldig te laten verklaren een ieder verplicht geld terug te geven
   Wees maar zeker

 3. Dat is allemaal wel waar, maar je mag niet vergeten dat je elektriciteit niet op kan slaan, behalve heel beperkt in batterijen. De elektriciteit die overdag op het net gezet is, onder de vorm van spanning door zonne-energie, is ‘s avonds niet meer beschikbaar en moet opgewekt worden met klassieke centrales op brandstof. Als de teller achteruit draait is dat financieel interessant natuurlijk, maar technisch kun je die elektriciteit niet meer hergebruiken. Het is dus normaal dat je dan duurdere elektriciteit moet aankopen omdat die duurder geproduceerd is. Je moet natuurlijk wel wat van techniek kennen om dit te kunnen snappen.
  bekijk het zo : als je in de zomer tomaten kweekt en ze mag naar de winkel brengen die verplicht is ze aan te kopen, dan mag je niet verwachten dat dezelfde winkelier jou in de winter evenveel tomaten verkoopt aan dezelfde prijs omdat jij er in de zomer zoveel aangeleverd hebt. De productie-omstandigheden zijn ook totaal gewijzigd.
  Met elektriciteit is het vergelijkbaar. Maar als je alleen in centen rekent dan scheur je er je broek aan natuurlijk.
  Ik probeer alleen maar de technische kant van de zaak te schetsen. Dat doet niets af van het feit dat de regering tijdens het spel de regels verandert. Een beetje wakkere burger zag dat trouwens al lang aankomen en bleef aan de kant. Maar al degenen die gelokt werden door snelle winst zijn eraan voor de moeite.

  1. Toch een aantal bedenkingen hierboven, los van het ‘Je moet natuurlijk wel wat van techniek kennen om dit te kunnen snappen.’-non argument. Elektriciteit opslaan kan perfect, bijvoorbeeld door het om te zetten naar O2 (zuurstof) maar in België is dat vooralsnog niet legaal voor particulieren. Wel in Nederland onder andere.
   En de hoeveel elektriciteit die geproduceerd wordt, daarvan is maar een redelijk kleine fractie voor de huishoudens voorzien. De grote slokoppen zijn de Antwerpse en Zuid-Nederlandse industrie. Alle argumenten die hier gebruikt worden door de netwerkbeheerders, bestaan in het buitenland niet. Hebben wij dan weer de goedkope brol laten installeren of verschuilt men zich achter ‘een leugentje om bestwil’?

  2. Je krijgt een huisbatterij tenzij een kleintje nooit op 1 dag volledig opgeladen, zelfs niet op een zonovergoten zomerdag, laat staan in de winter ; en een plug hybride wagen al zeker niet ; we zijn gesjareld hoe dan ook maar hey we hebben het gedaan uit overtuiging he en om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden ; en ligt het politiek gild krom van het lachen

   1. Dat dit een politiek spelletje is, dat is nu wel duidelijk. Bart Tommelein en Lydia Peeters als betrokken ministers VLD. Vreg voorzitter aangeduid door VLD. Zelfs bij de beslissing van het grondwettelijk hof zat een VLDer. Moerman!!!!

 4. En straks krijgen we nog de ‘groene’ factuur van de gasturbine-CO2-uitstoot bovenop ons zonnepanelendak en ingeval van zekere bouwvertragingen kopen ‘wij’ dan dure Franse stroom in, voor het merendeel opgewekt door verguisde kerncentrales.

 5. Begint het eurocentje dan toch EINDELIJK te vallen ?
  Het ganse “bestuursorgaan” is gewoon een bende dieven ! Zowel Noord, Zuid als Midden.
  Zolang België geen democratie is zal er niks veranderen.

  1. Een bericht uit Nederland van Thijs Hilligers. Jullie in Belgie worden net zo veel opgelicht en bedonderd als wij Nederlanders met de regering Rutte. Wij noemen Rutte en zijn ministers, de regering list en bedrog. Dit kabinet moest aftreden, maar uit de electorale peilingen blijft Rutte gewoon zetels winnen. Hoe is dit toch mogelijk.

Comments are closed.