Zonnepanelen: het échte FAKE NEWS

Open VLD-politicus Alexander De Croo heeft zopas als linksliberaal in het belgische parlement een toespraak gegeven, waarin hij opnieuw aankondigt dat hij de vrije meningsuiting gaat beperken. In het bijzonder de accounts op sociale media van mensen die ‘fake news’ verspreiden moeten hard aangepakt worden, zo zegde hij. Hij wil daarvoor zelfs de grondwet wijzigen – en zal daarvoor de steun van de communisten van PTB/PVDA nodig hebben.

Alexander zal werk hebben, want de eerste accounts die hij zal moeten verwijderen zijn alle accounts van zijn eigen partij. Die heeft immers de voorbije jaren beloofd dat alle burgers, die voor het einde van 2020 zonnepanelen installeerden, een fiscaal voordeel zouden krijgen de komende 15 jaar. Belgistan voldoet niet aan de Europese voorwaarden inzake hernieuwbare energie, Belgistan is failliet en heeft niet het geld om zelf te investeren, en dus moesten de burgers ervan overtuigd worden om dat dan maar zélf te doen.

Op basis van flagrante leugens, zo blijkt nu. Want het Grondwettelijk Hof, voor de helft samengesteld uit politici waaronder die van Open VLD, heeft het fiscaal voordeel nu geschrapt. Is er eigenlijk nog iemand verwonderd? De grootste bron van fake news in België, dat is haar corrupte politieke klasse, en de linkse leugenpers die door haar opgekocht is.

6 comments

 1. De compenserende vergoedingen waarmee de Vlaamse regering gaat trakteren, zullen wel mede-gefinancierd worden met belastinggeld van wie niet zo naïef was om zonnepanelen te plaatsen en de ECO-propaganda ter zake blindelings te geloven.

 2. Het ziet er naar uit dat onze, Liberale premier Alexander De Croo en Egbert Lachaert voorzitter van OVLD, de voorschriften tegen het coronavid-19 virus hebben geschonden tijdens een nieuwjaarsreceptie […] Quid voorbeeldfunctie ? Zal en mag het parket van de procureur des konings het incident onderzoeken? Want toevallig is de minister van justitie een geradicaliseerde liberaal.

  Open VLD krijgt niet alleen op Twitter kritiek over hun nieuwjaarsreceptie, ook N-VA vraagt zich af of het evenement wel coronaproof was. De partij zal premier Alexander De Croo er donderdag in het parlement over interpelleren.
  Op Twitter weerklonk er kritiek op de online nieuwsjaarsreceptie, die Open VLD zaterdag hield. Op een selfie van Eline De Munck poseren premier Alexander De Croo en partijvoorzitter Egbert Lachaert dicht bij mekaar, terwijl er op de achtergrond een bandje speelt. ‘Beste medeburger. Zolang je een tv-studio nabouwt in grote living mag je blijkbaar doen wat je wil’, reageerde aanvankelijk An Capoen, voormalig kamerlid voor N-VA. ‘Inclusief bandje en Eline De Munck. Gooi daar dan nog nougabollen empathie voor mensen die laatste jaar niet naar begrafenis/huwelijk/verjaardag konden bij en je bent safe.’
  Die kritiek wordt gedragen door de rest van haar partij. Fractievoorzitter Peter De Roover zal de premier er komende donderdag in het parlement over ondervragen. De Roover wil van hem weten of De Croo vindt dat ‘tijdens dit evenement gezondheidsrisico’s heeft genomen’. En of het nieuwjaarsevenement in regel is ‘met de wettelijke bepalingen die voor de gehele bevolking gelden en tot doel hebben de pandemie in te dijken en te bestrijden’. De Roover wil van de premier ook nog weten of die het gepast vindt om in zijn voorbeeldfunctie aanwezig te zijn op een evenement als dit. ‘Dat op een moment dat de hele bevolking strikte maatregelen moet naleven op straffe van gerechtelijke en administratieve vervolging’, aldus nog De Roover.
  Ook onder meer privacy-expert Matthias Dobbelaere-Welvaert is niet te spreken over het evenement.‘ Ik hou niet van goedkope politieke afrekeningen, maar Alexander De Croo en Egbert Lachaert: jullie hebben een gigantische voorbeeldfunctie. Jullie vragen aan de bevolking om al een klein jaar grote inspanningen te doen. Hoe denken jullie dat dit Instagram-beeld daartoe bijdraagt?’ vraagt hij zich af op Twitter.
  Bron: De Standaard 170121.be
  Noot: Het credo van Alexander De Croo:”luister naar mijn woorden, maar zie niet naar mijn daden”.

 3. Premier Alexander De Croo (links liberaal- OVLD en ondernemer, geboren 03.11.1975) wil de vrije meningsuiting beperken. Met vrije mening viseert Alexander De Croo, uit 9660 Brakel, (KNIP), uiteraard dissidente (Vlaamse) meningen. De eerste stap naar een liberale staatsdictatuur en het einde van de democratische rechtstaat.

  Speciaal ter attentie van onze blauwe taliban, een expliciete tweet, van Rik Torfs, kerkjurist en filosoof, nu het hopelijk nog kan: “Wie is progressief, wie is conservatief?” Progressief is wie echt verdraagzaam is, niet in woorden maar in de praktijk. Dus wie andersdenkenden niet uitsluit”. Einde citaat.

  Het was Emily Thornberry (Labour), die als eerste de liberalen in GB vergeleek met de Taliban (Independent co.uk 20.09.2019).

  1. Het is hoogtijd dat de burger op straat massaal betoging houd, 400.000 mensen zijn het slachtoffer van de zonnepanelen , ze geven nu 3 % van de totale besparing dat je zou gehad hebben☹️☹️☹️
   Maar de staat heeft geld verdiend 21% btw en 30% belastingen op één factuur

   De burger die zijn best doet, is het slachtoffer, mensen wordt eens wakker, want slapende honden bijten niet !
   Revolutie moet er komen !

 4. Zeg niet ‘linksliberaal’, zeg gewoon ‘liberaal’. Liberalisme is in wezen subversief. Linksliberalisme is het ware gelaat van het liberalisme. Rechtsliberalisme betekent gewoon dat de subversie zich in het rechtse kamp genesteld heeft.

 5. Als da zo is beperken vrije mening dan is het gedaan met democratie we gaan de Russische tour op lang leve de vodka.

Comments are closed.