Brussel: enorme rellen na natuurlijk overlijden neger

In Brussel zijn gisteren enorme rellen uitgebroken na het natuurlijke overlijden van een neger. De jongeman overleed kort na een arrestatie wegens het niet-naleven van de coronaregels; de politie had correct een ambulance gebeld, en een autopsie wees intussen een aangeboren hartafwijking als oorzaak aan.

Alhoewel in theorie overal in het land manifestaties verboden zijn vanwege de coronamaatregelen, gaf de allochtone burgemeester Emir Kir toelating voor een betoging. Die leidde voorspelbaar onmiddellijk tot rellen en vooral brutale aanvallen op de politie. Wagens en combi’s werden vernield, 20 agenten raakten gewond, een agente werd op de grond in elkaar getrapt en werd zwaargewond afgevoerd. Honderden allochtone relschoppers trokken door Brussel en richtten een ravage aan. Een commissariaat werd in brand gestoken.

De meute werd actief opgehitst en opgeruid door de extreemlinkse advocaat Deswaef, die beweerde dat de neger nog ‘zou geleefd hebben als hij niet zwart was.’ Een grove leugen, die rechtstreeks leidde tot het geweld en de verwondingen.

Een oproep tot betogen op basis van ‘fake news’, het vergemakkelijken ervan door een burgemeester, opruiiing door een advocaat: je zou denken dat de leugenpers na een hele week getoeter over ‘fake news’ en ‘aanzetten tot haat en geweld’ hier wel een weekje groot misbaar over zou maken. Maar nee hoor, de relschoppers zijn niet rechts of blank, en dus deed de leugenpers er naar klassieke gewoonte alles aan om de enorme rellen weg te relativeren en snel te vergeten.

De betoging zou ‘aanvankelijk vreedzaam’ geweest zijn – een leugen, want de politiemensen in de buurt werden vrijwel meteen aangevallen. De relschoppers zouden ‘jongeren’ geweest zijn – een leugen, want op de beelden zijn duidelijk ook 30-ers en 40-ers te zien. Hoe lang ben je bij de leugenpers eigenlijk ‘jongere’? Toppunt was toch de VRT, waar consistent gesproken werd over een ‘kat-en-muisspel met de politie’. Met brandbommen, verkeersborden en kasseistenen? Bij welke jeugdbeweging zijn die linkse journo’s van de VRT eigenlijk geweest? En een dag later waren de enorme rellen zelfs geen hoofdpunt meer.

Opmerkelijk: De censuur van Big Tech wordt hinderlijk, maar de alternatieven beginnen volop te draaien: op Telegram werden de beelden van de rellen meteen massaal gepubliceerd op kanalen, en naar elkaar doorgestuurd. Telegram wordt duidelijk dé volgende verzamelplek voor al wie vrij en zelf denkt.

PS: Bij ReactNieuws gebruiken wij met opzet het woord ‘neger’ rustig in de tekst en titel, omdat dit woord in het Nederlands hoegenaamd geen negatieve bijklank heeft. Het komt van het Latijn voor zwart, ‘niger’, en komt wellicht ook daarom voor in de naam van een rivier in Afrika (de Niger) en zelfs in de naam van een land (Nigeria). Pogingen van politiek-correct links om onze taal te censureren en sommige woorden ‘taboe’ te verklaren wijzen wij af.

18 comments

 1. Diegenen die vinden dat ” neger ” , “zwarte ” en dergelijke denigrerend klinkt , zijn eigenlijk zelf racisten . Want inmijn ogen zijn dat begripsomschrijvingen zoals eskimo , aziaat , indiaan , … . Die absoluut geen waardeoordeel impliceren .
  Indien je aan sommige van die woorden een waardeoordeel verbindt , getuigt dit van een eigen ingesteldheid .

 2. Als "Jongere" (ge weet wel !) politiek-correct gecensureerd omschreven door PoCo-gazettenpraat schrijvelaar schreef:

  Wij mogen ons toch een beetje politiek-correct amuseren zeker om te compenseren dat wij vaak imaginair slachtoffer zijn van vermeende “racistische “discriminatie(sic) door “witte”(geen albino’s) “fascistische neo-nazi’s”(sic)

 3. Europa is net een kruidvat. Heel erg gevaarlijk zodra iets met zwarte BLM wordt erbij betrokken nu ook zwarte marokanen islamieten die meedoen . Midden Oosten heeft zwarte afrikanen nodig die arabieren willen hun Islam geloof heel graag voorzetten daarom hebben veel arabieren en noordafrikanen zwarte genen heel veel hun zijn met zwarte gemixt omdat de afrikanen zich tot Islam hebben bekeerd. Ik zie heel veel zwarte marokanen zwarte turken zwarte arabieren en zelfs zwarte chinezen. Islam is gek op zwarten omdat hun Islam geloof sterk belijden daarom zit Midden Oosten vol met Zwarten omdat hun in Saudi emiraten qatar en barein zich tot Islam hebben bekeerd. Europa is een gevaarlijke Kruidvat vol Multiculti shit zooi ik leef er ook tussen hel gewoon.

 4. Lanakense agente werd bijna lam geschopt in Brusselse rellen: “Burgemeesters doen niets”. De beelden lieten het ergste vermoeden. De Lanakense politieagente Kelly (37) werd woensdag neergeslagen en geschopt door betogers tot ze niet meer bewoog. De vrouw werd met verlammingssymptomen opgenomen in het ziekenhuis maar is goed herstellende. “Dit had ik met de dood kunnen bekopen. Mijn collega’s en een Marokkaanse man die tussenkwam, hebben me gered”.
  Bron: HBLV 150121
  Comment: De politie arresteerde tijdens de rellen die uitbraken na een betoging voor de overleden Ibrahima Barrie (23) niet alleen Brusselse amokmakers. Uit het hele land waren zwarte allochtonen naar Brussel gekomen om deel te nemen aan de oproer. “Op sociale media circuleerden al dagen oproepen tot gewelddadige manifestatie.”
  Dit is het zoveelste voorspel van een door zwarte djihadisten uitgelokte guerillaoorlog in ons land. Met dank aan de asiel- en en immigratie business die groepen individuen met deviante gewelddadige normen en waarden uit Afrika en het Midden-Oosten naar onze contreien (OCMW en sociale woningen) loodsen. De links liberale regering van Alexander De Croo en zijn inquisitieminister(s) zaaien hier de kiemen, van een anarchistisch kruitvat alwaar op termijn djihadise milities, net als in hun thuislanden, gewapende machtsbasissen zullen inplanten. Opmerkelijk dat onze politieke apostelen van het inclusief beleid, positieve discriminatie en multiraciaal samenleven (Bart Somers) te laf zijn om samen met de politie in de frontlinie te verschijnen en in dialoog te gaan met de amokmakers (hun potentiële kiezers). Eens benieuwd hoeveel van de 115 gearresteerde allochtone amokmakers zullen gedagvaard worden voor hun criminele en djihadise/racistische terreur. Hoeveel van hen veroordeeld zullen worden. En welke maatregelen de links liberale sharia minister van justitie, zal nemen, om de openbare veiligheid in dit land te herstellen. Laat mij eens raden: een liberale dwangwet om de kritiek van de brave en vreedzame burgers op de sociale media de mond te snoeren(sic). In een land waar 1/3 van de inwoners van vreemde origine is, en de asielimmigratie zonder remmen op volle toeren draait is integratie utopie. De liberale overheid mag nu stoppen met de bevolking voor te liegen.

 5. Staatssecretaris Sammy Mahdi (leider in het Arabisch) valt over het woord “omvolking” zegt hij in de Afspraak. Hoe noemt hij dan de talrijke wijken in onze steden en dorpen waar nog alleen zwarte en bruine mensen wonen?
  Een veroordelingen door Mahdi van gekleurde djihadi’s die Brussel in een oorlogszone herschiepen op 13/01/21 nog niets vernomen. Zijn anti-Vlaamse reflexen baren mij zorgen.
  Met Theo Francken op asiel zagen dubieuze en lucratieve vluchtlijnen naar Vlaanderen voor kapitaalkrachtige Syriërs het licht. Een gat in de makt voor de asielmaffia. Benieuwd welke truken Madhi gaat verzinnen om de asiel/immigratie business te herstarten. Als omvolking geen leuk woord is voor onze Arabische leider, dan maar kalifaat gebruiken zeker?

 6. Bij een brandstichting in Bilzen wist men vooraf wie de daders waren , uit welke politieke hoek ze kwamen , wat hun motieven waren . Maar nog steeds geen dader gevonden . Met die kristallen bol kunnen ze nu toch ook de verantwoordelijken oppakken ?

 7. U durft beween dat een neger zwart is . hoe racistisch toch . Straks ga je nog beweren dat een blanke blank is .
  Dan ben je waarschijnlijk een Nazi .En als je beweert dat 2+2 = 4 ben je waarschijnlijk een white supremacist .,

 8. Als men zegt dat diversiteit een ‘verrijking’ is, dan bedoelt men waarschijnlijk een ‘verachterlijking’. Als je een kooi rond Brussel zou zetten dan lijkt het wel een soort menselijke zoo.

  1. diversiteit is een verrijking voor diegenen die liever loonslaven importeren ( of goederen door loonslaven elders geproduceerd ) dan de eigen arbeider een deftig loon te betalen , laat staan er respect voor op te brengen .
   diversiteit is een verrijking door de verraders ( la trahison des clercs ) die overbetaald in overgesubsidieerde VZW ‘s ons geld versmossen en grote sier maken zonder te werken .

   1. Das dan misschien waar beste Briers maar naar mijn bescheiden mening importeren ze dan toch de verkeerden als je gaat kijken bij de loketten van het OCMW.

    1. het interesseert hen niet dat er maar 1 op de 10 werkt . als die maar goedkoop werkt .

     1. Dat klopt uiteraard Briers maar met alleen ocmwers hebben de bedrijven niet echt veel te verkopen en moet dat op termijn ook voor de bedrijvenfunest aflopen.

 9. 13 januari 2021, rassenrellen in Brussel !
  In wijlen de Sovjet-Unie zouden die zwarte pieten, sorry zwarte hooligans/racisten, illico naar Siberië gedeporteerd worden. Blanke rechtse jongeren die, het zouden wagen, dergelijke criminele terreurdaden in Brussel of Vlaanderen te plegen, zouden sowieso zonder pardon door de links liberale regering en media worden veroordeeld? Maar gezien de daders Afrikanen zijn blijft he muisstil (sic).
  Heeft er ondertussen iemand Bart Somers commentaar horen geven over het deviant gedrag van de Afrikaanse criminele hooligans? Heeft Vincent Van Quickenborne, minister van justitie, al richtlijnen gegeven aan het college van procureurs-generaal over de bestrijding van het stedelijk terrorisme van Afrikaanse georganiseerde bendes ? Gaan de shariaparketten nu ook vervolging instellen ten laste van de allochtone daders in hoofde van kennelijk gerelateerde racistische geweldplegingen, vernielingen, criminele brandstichting en rebellie in bende tegen de politie? Over de verboden samenscholingen tijdens de corona pandemie? Quid het falen van de asielimmigratie en fake integratie? Hallo regering Vivaldi en haar Madhi (leider) van asielimmigratie?
  Wat weerhoudt de links liberale regering Vivaldi om de daders van onderhavige onlusten, als ongewenste vreemdelingen uit te wijzen, en desnoods hun Belgische nationaliteit verbeuren? Anderzijds stel ik vast dat betogers van het negroïde ras, niet alleen in België, maar ook in Europa, de VSA en Afrika zich niet onbetuigd laten om geweld, brandstichting, vernielingen en plunderingen te plegen. Multiraciaal heeft duidelijk een link met multi miserie. Heeft het te maken met het DNA van de oproerkraaiers? Uiteraard geldt dat niet voor iedere Afrikaan. Gelukkig maar. Maar ik verwacht minstens van de regering en justitie dat ze adequate maatregelen treft tegen hooligans en terroristen, ongeacht de huidskleur. Wat blijkbaar tot nader order (nog) niet het geval is. Voorbeeld: bij de vorige brandstichting en dito rellen werd een gekleurde dader veroordeel tot een bescheiden werkstraf […] Wie denkt dat zo’n een fakestraf indruk maakt op dat soort criminelen is waanzinnig naïef.
  Begin alvast met de foto’s van de daders te verspreiden via televisie en de kranten gekoppeld aan opzoekingsberichten. Natuurlijk faalt de integratie. Ondanks het Belgische en Vlaams inclusief model. Logisch als de links liberalen verkiezen chaos te gedogen ipv de orde en veiligheid te handhaven, dan moedigt de regering, deviante en criminele groepen in onze samenleving aan om te volharden in hun primaire instincten en losbandig gedrag. En last but not least: uitwijzing van alle illegalen en geen asiel voor personen die illegaal het land betreden.

 10. Vincent Van Quickendinges van de belgolinksliberalen wist op de radio te vertellen dat de daders streng gestraft zullen worden. Wat in zijn denkwereld waarschijnlijk betekent dat ze twee enkelbandjes krijgen?

 11. Opvallend in de kamerzitting vannamiddag.
  Geen ENKELE tussenkomst van franstalige partijen EN sp.a.
  De tussenkomst van groen, die de redenen ging zoeken waarom hij werd aangehouden, deed me kokhalzen.

 12. Ik vraag me nog altijd af waarom de politie niet met scherp schiet op diegenen die vinden dat ze mogen molotovcocktails gooien. Wettelijke zelfverdediging toch?

 13. Bovenstaande video’s doen dan ook denken aan de “vreedzame” demonstraties van BLM en Antifa in de USA.

Comments are closed.