Onder leiding van de Verenigde Staten van Amerika worden er al jaren aan Syrië loodzware sancties opgelegd, die het zeer moeilijk maken voor het land om handel te drijven. Deze worden ondersteund door de Europese Unie, die deze inhoudelijk grotendeels deelt. Ze trekken een zware tol op de gewone bevolking van het land, die daardoor maar moeizaam het land na jaren van oorlog draaiende kunnen houden en tevens in medische- en voedselcrisissen belanden. De Russische en Syrische regeringen waarschuwen samen dan ook dat deze sancties het zeer moeilijk maken om het land te wederopbouwen en het normale leven te hervatten én ook Syriërs die het land ontvlucht zijn terug te laten komen.

De sancties maken het voor Syrië bijna onmogelijk om het land met enige snelheid weer te herstellen. Zo is een groot probleem het gebrek aan elektriciteit voor alle inwoners, omdat tijdens de oorlog de elektriciteitscentrales zijn beschadigd of zelfs helemaal vernietigd. Partijen buiten het land die, ook op dit terrein, zaken willen doen met het Syrië, staan onder zware druk hiervan af te zien, met als mogelijk gevolg dat ze zelf ook worden gesanctioneerd.

Bij herhaalde pogingen vanuit Rusland om Syrië te ondersteunen in de heropbouw, werd deze week nog meer eens een oproep gedaan om de sancties op het land stop te zetten. In de gebieden van het land waar de islamitische terroristen zijn verslagen, wil de regering graag weer Syrische vluchtelingen toelaten en daarmee terugbrengen naar hun thuisland. Dit beleid van de Syrische regering wordt mede door EU-sancties verhinderd.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Westerse sancties verhinderen terugkeer Syrische vluchtelingen”

 1. Trump wil België opnieuw meesleuren in een nieuwe (mei 2020) koloniale oorlog in het Midden-Oosten.

  Wat de bevolking in Syrië en Irak nodig heeft, is een perspectief voor vrede. Een plan dat rekening houdt met politieke stabiliteit én sociaaleconomische heropbouw. Want het bilan van de militaire interventies waar ons land aan heeft deelgenomen is duidelijk: het Midden-Oosten zit in een nog grotere chaos dan ervoor. We hebben niet bijgedragen aan ‘vrede, stabiliteit en democratie’.
  Ook de bevolking van Syrië kampt met de gevolgen van het coronavirus, en dat in erg moeilijke omstandigheden. Het land ging eind maart in lockdown met enorm strenge maatregelen. De gezondheidsinfrastructuur van Syrië is verwoest na bijna tien jaar oorlog. Door het embargo van westerse landen zijn financiële transacties beperkt en kan het land moeilijk medisch materiaal importeren. Maskers en handgels worden ter plekke geproduceerd. Beademingstoestellen zijn er zo goed als niet. Er worden 100 à 150 testen per dag afgenomen op een bevolking van 25 miljoen mensen. Verwaarloosbaar dus. Meer dan 80% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. Het allerlaatste wat de bevolking nu nodig heeft zijn extra bommentapijten.

 2. 1.-In mei 2016 stuurde de N-VA minister, Steven Vandeput (defensie) F-16’s naar Syrië om de IS te bombarderen. Externe inmenging, van België, in een lokaal binnenlands conflict. Zonder toestemming van de Syrische president.
  2.-Ook zullen Belgische soldaten in Irak mee op het terrein kunnen gaan voor een zogenaamde ‘advice and assist’-missie.
  De Kamercommissie Landsverdediging heeft vandaag (090620) haar steun uitgesproken voor de inzet van Belgische gevechtsvliegtuigen boven Irak en Syrië, op vraag van de internationale coalitie tegen terreurgroep IS. Vier F-16’s zouden vanaf oktober een jaar lang naar de regio worden gestuurd, goed voor de inzet van zowat honderd militairen.
  België stuurde al tweemaal eerder gevechtsvliegtuigen naar de regio. De VS drongen al sinds vorig jaar aan op een grotere militaire inspanning van ons land.
  Meerderheidpartijen MR, Open Vld en CD&V spraken zich uit voor de inzet van F-16’s en kregen daarbij de steun van N-VA en Vlaams Belang […]
  3.-Het VNV ronselde vrijwilligers voor het Oostfront in de SU.
  4.-Nazi-Duitsland viel op 10 mei 1940 België binnen wegens geostrategische redenen,naar aanleiding van de oorlog met GB en Frankrijk.
  5.- De USA troepen vielen, in 1942, Noord-Afrika (onder Vichy-bestuur) binnen zonder toestemming van de Franse regering. Hetgeen leidde tot een kortstondige oorlog.
  Conclusie: Het imperialisme is universeel en van alle tijden. Quid de normen van de Verlichting en de Rechten van de Mens?
  Noot: Hebben de oorlogszuchtige politici die stemden voor de agressie in het Midden-Oosten dan nooit conclusies getrokken uit de rampzalige WO2?
  Mijn oproep aan de Belgische lucht- en landmacht: weiger deel te nemen aan imperialistische agressie oorlogen tegen naties en volkeren waarmede België niet officieel in oorlog is en die ons land niet bedreigen.

Trending

%d bloggers liken dit: