Geplaagde Forum voor Democratie staat klaar voor TK-verkiezingen 2021

De rechtse politieke partij Forum voor Democratie (FvD) heeft het voor elkaar gekregen om met een goed gevulde kandidatenlijst van vijftig namen te komen voor de Tweede Kamerverkiezing van 17 maart 2021. Voorman Thierry Baudet lijkt de partij weer op de rit te hebben, na een mislukte overname van vijandige leden binnen de partij. Zo komt men met een agenda voor Nederland, waarbij de onderwerpen democratie, immigratie, soevereiniteit en vrijheid een prominente plek hebben. Het FvD heeft momenteel 2 Kamerleden en hoopt het aantal tenminste te verdubbelen.

Het FvD heeft de al bekende slagzin ‘Stem Nederland terug’ voor de campagne behouden en zet zich nogmaals stevig af tegen de grote politieke partijen, wat de partij omschrijft als de kartelpartijen, die qua opvattingen nauwelijks van elkaar verschillen. Een opvallende inzet is het voornemen de huidige ‘harde afsluiting’ van de maatschappij, vanwege de coronapandemie, terug te draaien en naar een normale situatie te gaan. Extra waardering wil men voor de middenstand en de boeren. Andere zwaartepunten van de partij zijn de volgende;

Herstel van de democratie door invoering bindende referenda.

Strikt immigratiebeleid, met remigratie voor nieuwkomers die niet willen of kunnen integreren. 

Een streep door de zinloze en peperdure klimaatplannen.

Soevereiniteit terug van Brussel naar Nederland: een intelligente uittreding uit de Europese Unie.

Vrijheid: meer aandacht voor privacy, geen lockdowns, vrijheid van meningsuiting, een vuist tegen censuur op sociale media.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.