Annelies is vies: Het moet gedaan zijn

De niet verkozen excellentie van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, haar naam en haar profiel kent onderhand elke inwoner van dit met kroon en corona besmette koninkrijk. Er zijn zelfs lieden die bij haar bevallige TV-verschijning aan de Ark van Noë denken, maar die rampenboot verwarren met Arco, wat ook een ramp was. Die lieden mogen denken wat zij willen – vrije mening, nietwaar? – maar nu heeft Annelies figuurlijk op tafel geklopt en bij die ferme daad het sterke woord gevoegd: ‘Het moet nu gedaan zijn!’

Sloeg (!) dat krasse woord op de traditionele oudejaarsfeestjes waarop ‘jongeren’ aan originele cultuurbeleving doen door ruiten aan diggelen te smijten en auto’s in de fik te steken? Daar heeft Hare Excellentie misschien wel stilletjes aan gedacht – de gedachten zijn vrij, nietwaar? – maar dat heeft ze niet over haar lippen gekregen. Wel heeft zij een briefing van de Brusselse ordediensten bijgewoond, mocht de bevolking, eigenaars van winkelruiten en wagens inbegrepen, uit de doorgaans goed ingelichte media vernemen. Het lijdt geen twijfel dat die hoofdstedelijke ordediensten de minister wel tot in de kleinste details gebriefd zullen hebben en van hun oudejaarsavondparaatheid in groten getale verzekerd. Of wat had u anders gedacht? Neen, u hoeft niet uit te spreken wat u gedacht had. Dat heeft Hare Excellentie trouwens ook niet gedaan, want haar ferme uitspraak dat het nu eens gedaan moest zijn, leek niet op de allochtone ordeverstoring van oudjaarsavond te slaan (!), maar op een godsdienstige samenscholing met het heilig getal 70.

Een corona-vergrijp dus dat in deze verwarde en tevens verwarrende tijden voor een minister van Binnenlandse Zaken allicht véél zwaarder weegt dan een paar winkelruitscherven en hier en daar in Brussel wat autovuurwerk als cultuurbeleving. De gelovige joden die zich één per één naar hun synagoge hadden begeven, maar die allerminst de intentie hadden om samen te scholen, zullen het nu wel geweten hebben: ‘Het moet nu gedaan zijn!’ Heeft Noë indertijd op die erg regenachtige dag ook niet met nadruk gezegd: ‘De boot is vol’? Vol is vol, zegt ook al jaren de partij waarmee het partijtje van Annelies onder geen beding samenwerken wil, maar wie geeft er nu gehoor aan een randverschijnsel dat de verkiezingen gewonnen heeft? Dat winnen van verkiezingen moet nu maar eens gedaan zijn!

Leven we in een democratie of mogen gelovigen zo maar samen gaan scholen alsof het tijdperk-Van Ranst al voorbij was? Al roepen wij met een ploeg van 11 miljoen Belgen, tricoloor gemaskerde Bouchez op kop ‘Het moet nu gedaan zijn!’, het IS niet gedaan en verschiet niet als dat ook in allerlei onverstaanbare talen wordt geschreeuwd in de straten van onze (?) capital op 31 december 2020. En wie niet weg is, is gezien…    

5 comments

 1. Zij illustreert nog maar eens hoe erg het gesteld is in de Wetstraat. Ook deze dame bevestigd duidelijk de onbekwaamheid van deze regering. Jaren hebben diezelfde partijen in allerlei regeringen gezeten en wetten geschreven. Nu dat het op alle fronten uit de hand loopt willen ze de “teugels”terug aantrekken. Hard op tafel kloppen zal totaal niet voldoende zijn om deze laffe criminelen een halt toe te roepen.
  Alleen harde ,kordate wetten EN HANDELEN zal dit nog enigszins helpen verbeteren. Afname van de Belgische identiteit, verwijderen uit het land en zeker het schrappen uit alle uitkeringen zal een oplossing zijn. De vraag is alleen wie de “ballen” zal hebben om dit uit te voeren met deze aanmodderende “Vivaldi” partijen.

  1. Volledig akkoord met mevrouw Lea Van Heybeeck.
   Ter aanvulling als ik het mij mag veroorloven:
   In Israël heeft momenteel al 14 procent van de bevolking een vaccin tegen het coronavirus gekregen, in België ligt dat percentage nog maar op 0,0061. Volgens viroloog Marc Van Ranst hadden we al sneller kunnen vaccineren, zo vertelde hij maandagavond bij De Afspraak op Canvas.

   Het illustreert/bevestigt nogmaals het collectief onvermogen van de falende regering Alexander De Croo (OVLD) en Frank van den Broucke (ex-SP-A) om tot een adequate besluitvorming te komen. TV studios platlopen en dan pertinente vragen omzeilen met rond de pot te draaien kunnen ze als de beste. Zielig hoe Frank VDB zich in alle bochten wrong bij het VTM avondjournaal.

 2. Uw verontwaardiging is legitiem. Mag ik hieraan toevoegen dat de verloedering van onze democratie, inde Wetstraat, nu ook de scheiding der machten aantast ten nadele van Justitie. Voorbeeld: De huidige minister van justitie, de liberaal Vincent Van Quickenborne, ( en burgemeester van Kortrijk) pochte recent in de 7de dag (VRT), dat hij over een injuctierecht beschikt, ertoe strekkende het vervolgbeleid van het college van procureur-generaals te sturen (sic). Het verhaal van de schoenmaker die eminente juristen/magistraten met ervaring het eens gaat zeggen hoe ze hun job moeten doen (sic). Een techniek genoegzaam bekend bij wijlen totalitaire regimes (nazi-Duitsland, de Sovjet-Unie en bij de Ayatollahs in het Midden-Oosten, blijkt nu overgewaaid en nu ook al geadopteerd door blauwe politieke carrièrejagers van de Wetstraat en de Dorpstraat (Vlaamse parochieraad > VL regering).
  Info: Het positief injunctierecht (Frans: droit d’injonction positive) is, in België, het recht van de Minister van Justitie om aan de procureur de opdracht te geven een bepaalde zaak (individueel dossier) te onderzoeken en/of te vervolgen.
  Als gevolg van het Vlinderakkoord hebben ook de deelstaatregeringen dit positief injunctierecht verkregen voor wat betreft hun bevoegdheden (art 11bis van de Bijzondere wet tot hervorming der instellingen).

 3. Het is een aanfluiting van de meest elementaire basisdemocratische principes dat iemand die op geen enkele lijst prijkte, dus ook geen via democratische verkiezingen verleend mandaad geschonken kreeg, omhoog kan vallen tot democratisch ONverkozen Minister, Destijds waren dat al eens voorheen Kris Peeters (ex UNIZO geparachuteerd), Ph. Muyters ( ex VOKA gepistoneerd) en nu Annelies Verlinden (vanuit de herschilderde CVP gelanceerd) en nu ook Frank Vandenbroucke (vanuit de SPa, Socialistische Partij Agusta gehelicopterd), dus niet de overleden coureur.

Comments are closed.