Kamerlid Wybren van Haga van Linkedin gegooid

Volksvertegenwoordiger in de Nederlandse Tweede Kamer Wybren van Haga heeft laten weten dat zijn account op het sociale medium LinkedIn is verwijderd. Van Haga, die met de landelijke verkiezingen van 2021 op de kandidatenlijst van Forum voor Democratie staat, is de meest actieve criticus in de Tweede Kamer van het regeringsbeleid aangaande de coronapandemie en de maatregelen genomen in deze kwestie. Zijn plek bij LinkedIn is opgeschort omdat het bedrijf bepaalde berichten van het Kamerlid ziet als ‘verspreiding van valse inhoud’ en dit niet toestaat op het eigen medium.

De berichten die Van Haga de wereld in stuurt hebben betrekking op de mondkapjes, de testen voor COVID-19 en of de coronamaatregelen niet te drastisch zijn en wel in verhouding staan tot de ernst van de pandemie. Hoewel de mondiale internetbedrijven regelmatig overgaan tot het verbieden van opvattingen op hun platform is het opvallend dat het nu een Nederlands Kamerlid betreft. Door de enorme invloed die de grote technologische bedrijven in het democratisch proces hebben, komen er vanuit de samenleving veel afkeurende reacties over dergelijke stappen om kritische stemmen te censureren.

2 comments

  1. Was afgelopen week verkouden en snotterig. Als ik was getest, was ik vast en zeker beschuldigd van covidverspreiding….en opgehaald door ‘handhavers’

  2. Hetzelfde deed zich voor bij Peter Borger voor het indienen van de retaction paper op de Corman-drosten foutieve Rt-PCR test.
    Verwacht je binnenkort maar aan het blokkeren van FB, Twitter, etc voor alle VB mandatarissen en alle corona kritische stemmen. Voor wie corona een sanitair maar geen politiek spel is, vergist zich

Comments are closed.