Dat De Slimste Mens Ter Wereld niet meer is dan een geestige quiz, laat staan een wedstrijd waaraan verstandige mensen deelnemen, is al langer bewezen. De lat van de vragen ligt erg laag en het lezen van Dag Allemaal heeft meer invloed op de winstkansen dan wanneer je drie universitaire studies achter de kiezen hebt.

Dat werd gisteren nog maar eens pijnlijk duidelijk bij een thema dat ons nationalisten na aan het hart ligt. Tijdens de finale kreeg Tess, de dochter van Marc Uytterhoeven, de simpele vraag: “Wat weet jij nog van de Guldensporenslag?” voorgeschoteld. Ze wist er welgeteld nul (0) antwoorden op te geven. De vraag ging daarop naar Bokkie, een rapper, die er eveneens nul (0) juiste antwoorden op kon geven.

Twee conclusies: een Vlaamse canon kan men belachelijk en ‘bekrompen’ vinden, maar is duidelijk dringend nodig en wanneer de jeugd meer weet over linkse schrijvers, kunstenaars, dj’s en popzangers, dan over de eigen Vlaamse geschiedenis (en nog niet eens de details, enkel een beetje basis), dan duidt dat op het afglijden van de maatschappelijke relevantie van diezelfde jeugd. Arm Vlaanderen.

P.s.: gelukkig vernamen we wél van Bokkie dat hij zijn mondmasker eens vergeten was in zijn onderbroek na een wc-bezoek. Tja… quod erat demonstrandum?

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “De Slimste Mens Ter Wereld: nul, zero kennis over de Guldensporenslag tijdens finale”

 1. Volgens mij is hij zijn middelbareschoolkennis ook in zijn onderbroek vergeten.

 2. We mogen niet alles over dezelfde kam scheren maar de Guldensporenslag is voor ons Vlamingen toch wel symbolisch belangrijk. Die canon mag dus gerust in ons onderwijs.

 3. Ik heb me juist dezelfde bedenkingen gemaakt. Ook met de paar reacties ben ik het volkomen eens.
  “Geestig” programma is nogal eufemistisch verwoord, vind ik. Het is hooguit een bijwijlen leuk spelletje, dat wel. Het neigt, wat mij betreft, te vele keren eerder naar smakeloze platvloersheid dan naar wat anders, en dan zwijg ik nog over dat geforceerd overkomend en irriterend gelach bij al die “geestigheden”, niet in het minst vanwege de presentator zelf. Enige stijl bij de humor of wat daarvoor moet doorgaan, is er zelden of nooit bij. Kortom, het niveau is grotendeels dat van pubers, die zich hoofdzakelijk vermaken met onderbroekenlol, een enkele uitzondering niet te na gesproken.

  En wat “bokki” betreft, het ergste van al vind ik nog dat hij in al zijn domme platvloersheid nog niet eens besefte hoe belachelijk hij zich had gemaakt met het etaleren van zijn gebrek aan elementaire kennis van zijn geschiedenis. Jawadde.

 4. Waarmee weer eens duidelijk is gebleken dat, voor de meeste Vlamingen, enkel de “humor” van onder de gordel goed begrepen wordt. En dit is een keer NIET de fout van “inwijkelingen” !

 5. hectorvo250gmailcom

  Wie zong daar weer ‘Is dit een grap of om te huilen?’ Maar noem een sjotter met een kleurtje geen neger of heel de maatschappij ligt plat.

Trending

%d