Het Forum voor Democratie heeft verkiezingen uitgeschreven voor het leiderschap van de partij, of deze in handen van Thierry Baudet kon blijven, of dat de partij op zoek moest naar een nieuwe voorzitter. Na dagen van onrust en weglopende kaderleden en volksvertegenwoordigers, wilde de partij peilen hoe de eigen leden hierover denken. Baudet won deze verkiezingen met 76,29 procent van de stemmen, bij een opkomst van meer dan 80 procent en blijft dus de voorzitter van Forum voor Democratie.

De partij lag de afgelopen weken onder zwaar vuur vanuit de kartelpers en talloze andere krachten die trachten de partij en met name Thierry Baudet ten val wilden te brengen. Het gevolg was publiekelijk moddergooien tussen volksvertegenwoordigers van de partij, de kandidatenlijst voor 2021 die uiteenviel en talloze verkozenen die het Forum voor Democratie de rug toekeerden.    

Het lijkt er met de uitslag van deze verkiezingen nu dus op dat Thierry Baudet en zijn getrouwen de partij in handen hebben gehouden en de grootste aanvallen zijn afgeslagen. Baudet heeft nog altijd het merendeel van de steun van de FvD-leden en zal nu tijd moeten steken in de heropbouw van de partij. Onduidelijk is of de partij aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer zal deelnemen, die in maart van het volgende jaar plaatsvinden.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: