Universiteit Antwerpen verbiedt expliciet Zwarte Piet bij studenten(clubs), KVHV reageert gepast

Sinterklaas – en dan vooral zijn goede knecht Zwarte Piet – vormt al enkele jaren het onderwerp van debat rond deze tijd. De echte knechterigheid, namelijk die van de multikullobby ten overstaan van de alles bepalende liberale machtshebbers in Vlaanderen (en Nederland, waar de discussie vorm kreeg), wil dat Zwarte Piet als hét summum van het racistische stereotype verdwijnt. Nu ook aan de UAntwerpen.

De studentenclubs van de Universiteit Antwerpen ontvingen een mail waarin de Sinterklaasperiode wordt aangekondigd. Een vreemde titel ontsiert echter dit elektronische bericht, gericht aan de toekomstige (leidende, maatschappij vormende) generatie. Eén woord, één boodschap, namelijk: ‘Diversiteit’. En wie dit woord als – extreem – korte samenvatting bovenaan een boodschap ziet staan, weet meteen waar de klepel hangt. De vis stinkt aan de kop, zou je hier kunnen zeggen.

Even citeren: “We willen jullie erop attent maken dat het universiteitsbestuur vorig jaar heeft besloten dat de karikaturale manier waarop zwarte piet wordt afgebeeld niet meer mag worden gebruikt, noch in afbeeldingen of verkleedpartijen, noch in terminologie.” Lees het nog eens.

Maar de Universiteit Antwerpen verduidelijkt verder: “We menen hiermee de link tussen het Sinterklaasfeest en racisme en raciale vooroordelen (door het verbod van een blackface, met dikke rode lippen-kroeshaar-zwarte huidskleur) te hebben doorgeknipt.” Einde citaat.

De UAntwerpen, die zich ook nog in dezelfde mail een “inclusieve universiteit” noemt, wil weliswaar inclusief zijn, maar sluit daarmee iedereen uit die géén problemen maakt van een kinderfeest, met alle elementen die daarbij horen. Sinterklaas en Zwarte Piet zijn onafscheidelijk. Eén van de twee elementen weghalen is onversneden revisionisme en geschiedvervalsing. Bovendien is het onbegrijpelijk dat een universiteit zich mengt in een debat dat er geen was, dat er geen is en dat er nooit één zal zijn.

Het KVHV reageerde dan ook gepast op de goedkope dreigementen aan het adres van de studentenclubs:

Het sinterklaasfeest is helaas sinds enkele jaren voer voor controverse waar buiten vele krantenredacties, die hiermee enkele weken hun kranten kunnen vullen, niemand echt beter van wordt.

We betreuren het dan ook enorm dat we afgelopen week deze mail van het Team Diversiteit van de Universiteit Antwerpen in onze mailbox kregen. Hierin wordt uitgelegd dat de universiteit zonder enige schroom alle afbeeldingen waarin zwarte piet op zwarte piet lijkt, zal verbieden.

Vooral de laatste zin, “we menen hiermee de link tussen het Sinterklaasfeest en racisme en raciale vooroordelen te hebben doorgeknipt”, getuigt van een ongelofelijke dictatoriale wereldvreemdheid die ook gehanteerd werd door minister Tine van der Straeten toen ze een onafhankelijke studie van de Creg liet stilleggen. Als men het probleem monddood maakt zal het zich vanzelf wel oplossen.

KVHV-Antwerpen betreurt het ten zeerste dat de universiteit de gemakkelijke oplossing kiest en liever meeheult met de politiek correcte cultuur dan haar taak als baken van kennis en wetenschap te vervullen. Er zou beter energie gestoken worden in een juiste kadering van de traditie zodat men deze nutteloze discussies in de toekomst niet meer hoeft te voeren.

Subscribe to get access

Read more of this content when you subscribe today.

Dixit KVHV Antwerpen. Reageren en mee discussiëren? Klik hier.

9 comments

 1. Ach ze begrijpen er toch niets van de zwarten zijn met gestoorde rassenstrijd bezig. Ik leef ook tussen zwarte mensen die vol opgekropte haat zitten vette negrinnen die in. Nl geboren zijn hun zitten vol rassenstrijd gedachten goed antillianen surinamers allerlei gestoorde vette zwarten black lives matter wil ook rassenstrijd voeren. Zwarten en Rassenstrijd gaan samen. Ik ken hun gestoorde scheld manieren.

 2. Foert ! Op basis van welke imaginaire autoriteit vaardigt UAntwerpen dergelijke Stalinistische Oekaze uit, daarbij negtionistisch “vergetend”(sic) dat zij wordt gevoed door de Belasting Betalende Burgers ? Daarom nogmaals ; FOERT !

 3. Awel ik ben 70 nu, 54 jaar heb ik afgedragen en bijgedragen tot de maatschappij zoals die even geleden was! En die was goed!
  Waarom komen nu een stel idioten dit omver gooien en zelfs de universiteit daar aan mee doet?
  Het is een kultureel erfgoed zonder bijbedoelingen ! Het zij echte idioten die onze kultuur confronteren met discriminatie en provocatie!
  Ik zou zeggen.. Just beat it!

  1. Fred, ik ben nog één jaar ouder dan u en heb de verwoestende impact der huidige in Bokrijk residerende mei-68-fossielen destijds meegemaakt en dat blijft kennelijk nog nazinderen in vermeend “intellectuele kringen” . Het gaat zelfs ZO ver dat de huidige rector van de Univ Antwerpen, naar verluidt zelf de kleinzoon van de “zwarte” (nee, geen “neger” !) VNV-oorlogsburgemeester te Burcht, Antoon Van Goethem, zonder blikken of blozen de stelling poneerde dat onze universiteiten zijns inziens “te blank” (sic) zouden zijn ! Als dat geen bevuiling van het eigen Blanke Nest zou wezen dan is het ongetwijfeld wel een straf staaltje pure & onversneden Oikofobie. Wat zou er dan zou verkeerd zijn om elementair dankbaar respect te betonen aan onze eigen blanke voorouders alsmede de Autochtone Sibbe waaruit wij ontsproten stammen en ergo de billijke belangen te behartigen van onze eigen meerderheid Stamboek Europees blank bevolkingssegment ? Dat doen de Joden, Muzelmannen en andere bevolkingssegmenten toch ook en het is hen ook terecht gegund om zich zo te proberen handhaven in onze maatschappij, die nu eenmaal gedoemd, benoem het maar “verdoemd” is om “divers” te zijn, nolens volens ! Waarom zouden autochtonen zoals onder andere en niet alleen Goyim, Christenen, Niet-Confessioneel ingestelden en al die anderen dat dan ook niet mogen doen ? Van waar die anti-blank racistische, in nestbevuilende Oikofobie gemarineerde zelfhaat “weg met ons, blanken” en van daaruit de verborgen PoCo-agenda ; “andermans volk eerst, laat het Eigen Volk maar verrekken” die blanke “progressieven” zich met masochistische wellust aanmeten ? “Progressief” zou moeten duiden op “vooruitgang”. Zou het dan “progressief” zijn zich uit masochistische zelfhaat autodestructief weg te cijferen ten voordele van toch zo vaak door “positieve actie” (sic) OVERverwende minderheden ten koste van achteruitgestoken meerderheden ? Het flagrantste bewijs van dergelijke “autochtonofoob discriminatoir” structurele fout in het DNA van het PoCo-Systeem, is wel dat de Overheid wel een “Minderhedenforum” subsidieert meer geen “Meerderhedenforum” . Dit ondanks het feit dat bij de etnische meerderheid aan autochtonen het hoogste debiet aan belastinggeld wordt afgetroggeld en afgeperst om onder andere deze autochtonofobe discriminatie” subsidiërend te sponsoren. Waaruit blijkt dat “autochtonofobe discriminatie” gebetonneerd, meer nog , zeg maar geïnstitutionaliseerd is in het autochtonofoob gedegenereerde PoCo-Systeem !

 4. Aan degene die een reactie naar beneden post. Het zou beter zijn om een verstandig tegenargument te posten zodat men weet waarom iemand niet akkoord gaat en een beleefde discussie kan voeren. Naar beneden waarderen zonder reden getuigt eerder van lafheid.

 5. Of hoe men alles draait naar hun zogezegd correct denken in iets waar ze jaren zelf hebben aan mee geheuld zonder enige schroom …hoe zwak , hopelijk krijgen ze cm. dik eelt op hun knieën !!

 6. Deze universiteit wordt nog altijd betaald met onze centen…..dus graag wat respect voor de belastingsbetaler. Getekend : afdeling diversiteit betekent dus eigenlijk : afdeling linkse facisten.
  Mr Weyts : werk aan de winkel.

Comments are closed.