Thierry Baudet (FvD) niet langer lijsttrekker na maandenlange mediahetze

De voorzitter van Forum voor Democratie én lijsttrekker voor de aankomende Tweede Kamerverkiezing van 17 maart 2021, Thierry Baudet, heeft gisterenavond laten weten af te stappen als lijsttrekker en lijstduwer te worden. Baudet stelt in een korte video op Twitter niet meer de verantwoordelijkheid te willen nemen binnen de partij, waarbij personen in de organisatie worden geslachtofferd vanwege mediaroddels, zonder dat dit eerst intern goed wordt uitgezocht. Hij wil wel als lijstduwer aanblijven, zijn mandaat als volksvertegenwoordiger uitoefenen en de partij in de toekomst blijven ondersteunen.

Vanaf het moment dat de partij electoraal succes begon te oogsten werd Thierry Baudet het mikpunt van allerlei samenzweringstheorieën die in de systeemmedia werden rondgebazuind. Naast de gebruikelijke verdachtmakingen over fascisme en racisme, zou Baudet Russisch nepnieuws verspreiden en zelfs met het Kremlin samenwerken… De laatste weken leek men de juiste stok te hebben gevonden om hem weg te slaan, foto’s in interne WhatsApp-groepen van de jongerenpartij bleken genoeg onrust te kunnen zaaien in de partijrangen. Bekijk hieronder zijn volledige reactie.

4 comments

  1. Thierry, ik kan me er wel iets bij voorstellen dat je deze beslissing hebt genomen. Ik weet niet of dit verstandig is.
    DE LEUGENMEDIA STOPT NIET TOTDAT DE RUIF WAARUIT ZE ETEN VAN IEMAND ANDERS IS.
    Sinds 2014 heb ik de T.V. eruit gegooid, ik was de leugens en het gekleurde nieuws spuugzat!
    In ieder geval wens ik je heel veel sterkte toe en hoop ik dat je je geweldige werk net zo goed blijft doen als tot nu toe. Mijn stem heb je in ieder geval.

  2. Dit doet me zo wat denken aan de hetze indertijd door de Pano-uitzending over Schild en Vrienden en Dries Van Langenhove. Er werd toen ook een proces door de media gevoerd. Terwijl het ging over het delen van memes en moppen die via iedere studentenclub de ronde deden. En bovendien hier en daar ook op de werkvloer werden gedeeld. Maar dit werd toen behoorlijk opgeklopt door de media en iedere schijnheilige deugmens schreeuwde moord en brand. Het zal hier wellicht niet veel anders zijn.

  3. Karaktermoord. Links was, is en blijft een dodencultus, want in de dood is iedereen broederlijk gelijk en vrij …

Comments are closed.