De Sleeping Giants, een organisatie die bedrijven wil overtuigen (verplichten) om niet te adverteren in ‘foute’ media, kondigden het zelf aan: de Decathlon-groep trekt haar advertenties van de televisiezender CNews (Canal+ groep) voor Kerstmis terug en zou dat ook overwegen voor alle toekomstige advertenties.

Sleeping Giants

Eerst iets over die ‘Sleeping Giants’,  de ‘strijders’ tegen de financiering van ‘haatzaaiende’ uitlatingen. Die ‘haatzaaiende’ uitlatingen komen natuurlijk maar uit één richting: “Ons doel is om extreemrechtse sites en programma’s te raken die haat in hun portefeuille hebben”. Hun ‘collectief’ – een naam die ons doet huiveren – werd opgericht na de verkiezingsoverwinning van Donald Trump in 2016. Ze beweren er in geslaagd te zijn om Breitbart News, de website van Steve Banon, 90% van zijn reclame-ontvangsten te ontnemen. Het is van oorsprong een Angelsaksische praktijk, maar het begint ook in Frankrijk en elders vruchten af te werpen. Ook in België zouden ze bestaan, hoewel ze maar 13 volgers hebben op FB…

Volgende bedrijven besloten in Frankrijk al in te gaan op het verzoek van Sleeping Giants: Ferrero (Nutella, Tic Tac, Kinder, Rocher, Mon Chérie). PSA (Peugeot, Citroën, Opel, Vauxhall en DS Automobiles) en verzekeringen: Maaf, Maif en Groupama.

Decathlon en Éric Zemmour

De Franse sportwinkelketen, met 1500 vestigingen in 51 landen, waarvan 304 in Frankrijk, 35 in Duitsland, 27 in België en 21 in Nederland, gaat nu ook mee in de poco-waanzin. De beslissing werd genomen naar aanleiding van het ‘controversiële’, zeer druk bekeken programma ‘Face à l’info’,  waar stercolumnist Éric Zemmour dagelijks zijn indrukken over de actualiteit geeft, en waar ze reclame maakten voor hun sportartikelen. Volgens het linkse clubje bezondigt Zemmour zich dagelijks aan racisme, seksisme, xenofobie, homofobie en antisemitisme (nvdr: Éric Zemmour is zelf van joodse afkomst!)

Decathlon bevestigde aan het tijdschrift LSA (consumentenmagazine) dat het “zich onmiddellijk en voor het einde van het jaar zou terugtrekken“, maar weigerde commentaar te geven op de redenen voor dit besluit en op de door Sleeping Giants genoemde mogelijkheid om het uit te breiden tot het hele jaar 2021. Waarvan acte!

Al die bedrijven zijn ook actief in Vlaanderen en Nederland. Maar het zijn gelukkig niet de enige winkels die sportartikelen, choco, auto’s, en pralines verkopen. Doe uw aankopen bij de kleinhandel, ook al is het misschien iets duurder. We weten nu ook wel dat die grote ketens even hun schouders ophalen voor onze kritiek, maar toch, vele kleintjes maken… Denk er aan met de feestdagen die eraan komen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Decathlon stopt reclame op TV wegens ‘extreemrechtse’ gast tijdens programma”

  1. Een kleine tip: maak misschien eens een paginaatje op deze webstek met bedrijven die je best mijdt en waarom, want het worden er zoveel, ik begin het overzicht te verliezen.

Trending

%d bloggers liken dit: