Martin Bosma (PVV): “Een opmaat tot boekverwijderingen, ook van Jip en Janneke!”

Vorige week publiceerden we het ondertussen beruchte Jip en Janneke-filmpje, waarin een Provinciaal Statenlid van PvdA vond dat deze kinderhelden niet meer van deze tijd zijn. Het filmpje ging viraal, werd bijna 200.000 keer bekeken en lokte heel wat reacties uit. De dame in kwestie krabbelde geschrokken terug, maar bleef herhalen dat Jip en Janneke ouderwets zijn.

Het debat blijft echter nog levendig. Vandaag kwam Martin Bosma, fractievoorzitter voor de PVV van Geert Wilders , in de Tweede Kamer hierover tussen in de commissie Cultuur. Hij gaf een opsomming van de meest waanzinnige provocaties ten overstaan van lectuur en boeken die te vinden zijn in de openbare Nederlandse bibliotheken. Bekijk zijn tussenkomst hierover in het filmpje hieronder.

Uiteraard zijn we blij dat we met een kleine dwerg als ReActNieuws dit debat op de agenda hebben geplaatst in Nederland en hopen dat iedereen stilaan inziet hoe belachelijk totalitair links wel niet is in het opdringen van hun enge denkwereld. Vinden we het schelden op de boodschapper, Julie D’Hondt gerechtvaardigd dan? Zeker niet en het is ongemanierd, maar zolang het bij schelden blijft – en daar zijn we vrij gerust in -, heeft de dame in kwestie meer geluk dan Pim Fortuyn en Theo van Gogh, die het niet meer kunnen navertellen. Daar mag ook eens bij stilgestaan worden.

2 comments

  1. Ben benieuwd wanneer we korannetjes gaan ” verbranden ” , of is dat boekie wel van deze tijd ?
    Is dat iSSlaampje wel inclusief , LHBT , geemancipeerd , tegen zinloos geweld ?
    Weg met dat krankzinnig links .

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.