Jonge vrouw eert gevallen soldaat. En dan?

Op 11 november wordt wapenstilstand gevierd, een moment voor nogal wat vaderlandslievende mensen om eens een slagveld of een oorlogskerkhof te bezoeken. Een sterk bezinnend en relativerend moment. Soms wordt daarbij een bloemetje meegenomen om een gevallen soldaat te eren.

Zopas stelde ook een jong gemeenteraadslid van Vlaams Belang zo’n mooi gebaar: ze ging een bloemstuk leggen op het graf van een moedig soldaat. De Nederlander Willem Heubel nam deel aan de veldtocht tegen de Sovjetunie in 1941 en vocht dapper aan het Oostfront, naast duizenden van zijn moedige Vlaamse wapenbroeders. Heubel sneuvelde op 28 april 1945 in een moedig gevecht met Canadese soldaten, en betaalde dus de hoogste prijs voor zijn inzet. Hij werd amper 34 jaar.

Het is eigenlijk overbodig het te vermelden, maar in deze tijden, waarin alles in de ‘nazi’-zak wordt gestoken, is het toch noodzakelijk: Willem Heubel joeg niet op Joden, bewaakte geen kampen, beging geen oorlogsmisdaden of andere wreedheden. Hij was geen misdadiger, hij was soldaat. Niet meer, maar ook niet minder.

Verder valt daar niets over te zeggen. In een vrij land leggen mensen in vrijheid bloemen op het graf dat zij verkiezen. In een vrij land dragen mensen de kleding die zij willen. In een vrij land uiten mensen de mening die zij willen, in woord en daad. En verder heeft niemand daar zaken mee.

De leugenpers, die altijd zo schreeuwt om ‘privacy’ en afkomst van verkrachters, terroristen en moordenaars hardnekkig verzwijgt, smeert nu de naam van de jonge vrouw breeduit in de krant. Wij dus principeel in dit artikel niet. Want is een bloemetje leggen op een oorlogsgraf erger dan moord, verkrachting en terreur? Nee dus.

Maar één kritische bedenking: het is de tijdsgeest, met zijn jacht op ‘likes’ en ‘fans’, maar moet alles wat we doen op foto en film vastgelegd worden en publiek gemaakt worden? Verliezen sommige betekenisvolle handelingen en rituelen niet aan inhoud en betekenis, als men de indruk wekt dat het enkel om de publiciteit te doen is?

11 comments

 1. Een late reactie, maar wat deze jongedame haar bedoeling ook was: Dit moet kunnen.

 2. En dan ?? Hoe achterlijke deze vlaams belangers zijn is mij een raadsel… Geef de mainstream media en de linkse politici nog wat meer ammo… Goed bezig… iedere keer diezelfde shit waar ze zichzelf door het hoofd schieten ! Ongelooflijk ! Ik heb er geen woorden meer voor…

  1. Toch wel, zelfs meer dan 40 woorden in plaats van u niks aan te trekken van de PoCo-Haatspraak de MSM en gauchisten uitkramen

 3. In een beschaafd land kunnen mensen inderdaad ongehinderd doden eren. In een beschaafd land voeren de gesubsidieerde pers en de minister van justitie geen publieke haatdiscours tegen politieke dissidenten die doden eren.

 4. Ik doe mijn hoed af voor de dame en haar bloemstuk voor een soldaat die zijn leven gaf tegen het
  Communisme en op vraag van de Kerk.Het zou mij enorm storen als het VB daar moeilijk over deed
  En geloof ik zelfs.niet want velen onder ons hebben doden die wij betreuren en waar we ons niet voor
  hoeven te schamen,want dat.zijn geen Floids ..en al zeker geen terroristen die ons allen naar het leven
  Staan! Dus handen af en zeker niet de Belgische Staat die bloed aan de handen heeft!!!!

 5. Zou er dan enigerlei Wet zijn die dat verbieden zou ? Natuurlijk niet, awel dan ! Politiek-correctheid is immers geen wettelijke verplichting al beelden de zich democratisch wanende PoCo’s van het “Cordon Discriminatoir” zich dat wel in, zij doen maar die kiekens-zonder-kop, hierin gesteund door PoCo-gazettenpraat schrijvelaars.

 6. Wie kan daar nog bij. Een jonge vrouw legt een bloem op het graf van een soldaat die gesneuveld is in een oorlog die hij niet gewild heeft. Die vrouw wordt door de linkse pers door het slijk gehaald. In de VS is een zekere George Floyd, een crimineel met een strafblad van Miami tot Washington, zo stom om de geest te geven door zich te verzetten tegen een arrestatie. En die crimineel wordt door diezelfde linkse pers op een verhoog gezet alsof hij de maatschappij onschatbare diensten bewezen heeft. Dit terwijl de gewone burger blij is dat hij geen verder onheil kan aanrichten. Als je zwart bent en steelt, aanrandt, geweld pleegt, bedreigt ben je een held voor de linkse pers. Als je blank ben en een bloem legt op het graf van een soldaat, die ook maar orders opvolgde van welke kant ook, ben je een misdadiger.

 7. Waarom moet altïjd en overal iets achtergezocht worden.
  Allerheiligen en Allerzielen gedenken wij onze overledenen. Wie het ook moge zijn. Een ziel is een ziel.

 8. Bij deze mijn hulde en steun aan de jonge vrouw die bloemen heeft neergelegd bij het graf van deze soldaat die Europa heeft helpen beschermen tegen de communistische invasie uit de sovjetunie…

  Misschien inderdaad volgende keer beter geen foto’s van verpreiden is ook mijn enige bedenking.

 9. Er was niks mis mee, met wat die vrouw gedaan heeft. Het was alleen ontzettend dom van haar om dat op internet te zetten. Ze had moeten weten dat VB met een vergrootglas in de gaten gehouden wordt om bij elke mogelijke kans moord en brand te schreeuwen. Dus geef ‘ze’ vooral geen munitie voor hun verachtelijke spelletjes …..

Comments are closed.