De meerderheid van de Franse moslims onder de 25 jaar gelooft dat de sharia belangrijker is dan de wetten van de Franse Republiek (57%, een stijging van 10 procent sinds 2016), terwijl 15% van de katholieken gelooft dat de regels van hun godsdienst voorrang moeten krijgen op de Franse wetgeving. Bovendien vinden twee op drie moslims dat het niet kan dat leerkrachten afbeeldingen van hun ‘oppermachtige’ gebruiken om de vrijheid van mening te illustreren, terwijl 75% van de ‘echte’ Fransen en zelfs 80% van de katholieken er een andere mening op nahoudt, en er dus geen graten in ziet.

Ook het dragen van opvallende religieuze tekens, liggen in de lijn van de verwachtingen. Of het nu gaat om ouders die een schoolreisje begeleiden, universiteitsstudenten, werknemers uit de particuliere sector of ambtenaren, moslims zijn grotendeels voor, respectievelijk 75%, 70%, 69% en 63%, terwijl katholieken tegen zijn (18%, 18%, 19% en 15%) en de atheïsten (27%, 23%, 22% en 18%).

Dan is er nog het onderwijs. Zo maar even 82% van de moslims is voorstander voor onderwijs in het Arabisch of andere moedertalen. Bij katholieken is dat 18%, bij atheïsten 32%. De verplichting tot ondertekening van een contract voor de eerbiediging van de waarden van de Republiek voor verenigingen die overheidssubsidies ontvangen, wordt gedeeld door amper 58% van de moslims, tegenover 85% van de ‘goddelozen’ en zelfs 91% van de christelijke gemeenschap.

Dan lezen we nog dat gescheiden zwemmen tussen mannen vrouwen de goedkeuring wegdraagt van 81% van de islamaanhang, terwijl slechts 16% van de katholieken en 24% van de atheïsten die mening delen. Dat alles blijkt uit een recente peiling van IFOP in opdracht van le Comité Laïcité République.

Ze zouden eens een peiling moeten houden over wat ze vinden van de sociale voordelen van de Franse Republiek, zoals kindergeld en uitkeringen. Wedden dat 99,99 % die onderschrijft. En alle zaken waarmee ze niet akkoord gaan, kunnen ze volop beleven in hun landen van herkomst. We houden ze niet tegen.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Frankrijk: 57% van de moslims verkiest sharia boven Franse wetgeving”

  1. Je denkt toch niet dat die profiteurs al dat gratis geld weigeren?Nee van gratis geld kunnen ze geen genoeg krijgen. Gelukkig vindt de huichelachtige linkse kliek dat het nog veel meer moet worden. In Nederland 110.000 homohaters en jodenhaters en christenhaters per jaar erbij inclusief uitkering een huis en zorg. Betaald door de gore Nederlanders die dat zo fijn vinden. Walgelijk volk zijn de Nederlanders geworden.

Trending

%d