Afgelopen zaterdag heeft Forum voor Democratie (FvD) de eerste tien kandidaten aan het publiek voorgesteld voor de aankomende Tweede Kamerverkiezing van 17 maart 2021. Er kon vanwege de corona-maatregelen geen publiek aanwezig zijn en de partij zond het congres uit via het eigen YouTube-kanaal. De rechts-populistische partij heeft momenteel twee zetels in de Tweede Kamer en staat in de peilingen ergens tussen de vijf en acht zetels. De lijst wordt wederom aangevoerd door jurist Thierry Baudet, de huidige voorman van de partij, men voert als campagneslagzin ‘Stem Nederland terug.’

Eerder deze week liet de partij al uitlekken dat men het Rotterdamse gemeenteraadslid voor Leefbaar Rotterdam, Joost Eerdmans, had weten te strikken. Eerdmans is tevens oud-wethouder in zowel Rotterdam als Capelle aan den IJssel.  Een andere opmerkelijke kandidaat is de Tilburgse politicus, lid van de Provinciale Staten en oud chauffeur van Pim Fortuyn, Hans Smolders, die een zekere populariteit in Brabant geniet.

Kandidatenlijst FvD

Nummer #1 Thierry Baudet
Nummer #2 Theo Hiddema
Nummer #3 Nicki Pouw-Verweij
Nummer #4 Joost Eerdmans
Nummer #5 Eva Vlaardingerbroek
Nummer #6 Olaf Ephraim
Nummer #7 Frederik Jansen
Nummer #8 Wybren van Haga
Nummer #9 Jan Cees Vogelaar
Nummer #10 Hans Smolders

De rest van de kandidatenlijst heeft het FvD nog niet bekend gemaakt, ook het verkiezingsprogramma niet, wel al een korte duiding van wat er gaat komen;

Als enige politieke beweging handelen wij vanuit een totaalvisie op de grote problematiek die nu in Nederland speelt: Forum voor Democratie wil niet alleen de symptomen van de huidige crisis aanpakken (zoals de ongecontroleerde immigratie, de uitzichtloze euro, het verslechterend onderwijs, het onhoudbare zorgstelsel); vooral richten we ons op de achterliggende oorzaak: ons politieke systeem stamt uit 1848 en sluit niet meer aan bij deze tijd en bij de wensen van de kiezers.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Forum voor Democratie presenteert top 10 kandidaten TK-verkiezingen 2021”

  1. […] lichtgewichten op de TK-kandidatenlijst, zoals Eva Vlaardingerbroek en Nicki Verweij (plaats 5 en 3) zien af van hun plek, evenals […]

Trending

%d