Deze week werd het nieuwe tijdschrift met de titel Gezond Verstand het doelwit van liberale activisten onder overheidsmedewerkers, partijpolitici, journalistiek en academische wereld, men deed de oproep om het blad waar mogelijk te censureren. Steen des aanstoots was dat het tijdschrift vanaf nummer twee in de schappen van winkels van de AKO en Bruna ligt en daar voor het gewone publiek benaderbaar. De aantijgingen van de activisten komen erop neer dat het blad volgens hen complottheorieën verspreidt, als het gaat om onderwerpen zoals de CO2-uitstoot en bovenal over de coronapandemie. Oprichter is Karel van Wolferen, voormalig correspondent voor NRC Handelsblad in Japan en emeritus-hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. (UVA)

Hoewel de scheldkanonnades al begonnen toen het eerste nummer van ‘Gezond Verstand’ bij een aantal mensen ongevraagd in de brievenbus werd gestopt, werd de druk de afgelopen dagen verder opgevoerd om het blad uit de schappen van winkels te krijgen. De woede richtte zich op de Bruna, een VVD-politicus sprak van ‘onverantwoord ondernemerschap’ en een GroenLinks-politicus over ‘stemmingmakerij, terwijl we solidariteit nodig hebben’. De universiteit van initiatiefnemer van Wolferen stuurde een persbericht de wereld in om afstand te nemen van het tijdschrift, dat volgens de UVA bijdraagt aan ‘desinformatie over grote problemen’.

De discussie over het wel of niet mogen verspreiden van het blad kwam zelfs terecht in een debat over nepnieuws in de Tweede Kamer. De controversiële minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren liet hooghartig weten dat boekhandelaar het wat haar betreft gewoon mag verkopen; “Ik vind het aan bedrijven zelf wat zij wel en niet aanbieden, zolang er niet sprake is van een strafbare inhoud.” Om vervolgens zonder onderbouwing te beweren dat het hier gaat om een ‘Fabeltjeskrant’.

Audax, het moederbedrijf van Bruna en AKO, liet in een verklaring o.a. het volgende weten.

‘ Een blad als Gezond Verstand zorgt voor een pluriform medialandschap.’ ……. ‘In onze winkels bieden we dan ook een breed assortiment boeken, kranten en tijdschriften aan. We zijn ons ervan bewust dat dat daar ook titels tussen zitten met controversiële en gevoelige onderwerpen en inhoud. Het is aan onze klanten om zich een mening te vormen over de inhoud.’

Een presentatie van het nieuwe magazine; ‘Gezond Verstand’ kunt u hieronder bekijken;

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Activistische hetze tegen nieuw tijdschrift ‘Gezond Verstand’”

  1. johanke1947gmailcom

    Hoi vriend(in) reeds enige tijd , lees ik met heel veel nieuwsgierigheid en overtuiging , jullie prachtig ?? blad , het blad is exact geschreven zoals ik denk ? achter elke waarheid , schuilt de waarheid , en dat is de exacte waarheid ? en dit is dan hetgeen waar ik interesse voor heb , want wat je leest over middel grootte of heel grootte gebeurtenissen , de geschreven waarheid is meestal relatief ? Ik Johan woon zoals je ziet in België , ooit in en ver verleden , juist zoals Nederland , het paradijs op aarde ? Mijn schrijven vloeit voort uit interesse ? zou het kunnen of mogelijk zijn het blad ook in België , te verdelen ?? want ook hier zoeken de mensen naar vele waarheden ? graag had ik wat meer uitleg gekregen ? groeten Johan Janssis

  2. EigennVolkse Conservatieve Bierdrinkende van Varkensvlees Smullende Vlaamse Hetero

    Begrijpelijk want politiek-correct gedegenereerde, gauchistische Inquisiteurs zijn anti-Gezond Verstand. Daar hebben de huidige seniele Mei-68 fossielen , heden te Bokrijk residerend ,immers lang genoeg voor geijverd. De Spijswetten geldend in 2 monotheistische religies gooien er nog een politiek-correcte schep bovenop.

Trending

%d bloggers liken dit: