In het inleidende artikel spreekt de Stichting Taalverdediging haar hoop uit over de snelle stappen voorwaarts die de technologie van het elektronisch vertalen maakt. Een student verhaalt over de situatie op een Amsterdamse universiteit waar zelfs de opleidingen die in het Nederlands staan aangeschreven in de praktijk in de Engelse taal worden gegeven. De luchtvaartmaatschappij KLM wordt door de stichting aangesproken op het feit dat men miljarden belastinggeld aanneemt, maar halsstarrig weigert in het Nederlands te communiceren. Taalverdediging is de meest actieve organisatie met als inzet het behoud van de Nederlandse taal.

Men weet de lezers telkenmale in de nieuwsbrieven met cijfers en duidingen van de ernst van de situatie te doordringen. Zo blijkt uit onderzoek van de Radboud Universiteit, bij de eigen opleiding psychologie, dat Nederlandse studenten slechter presteren als zij een Engelstalig curriculum volgen. Daarnaast valt het terugkeren van de Engelse terminologie bij lokale en landelijke overheden weer op, zowel in Nederland als in Vlaanderen. Ook kijkt men in dit nummer ver over de grens naar Zuid-Afrika waar zelfs een actieve politiek tegen de Afrikaanstaligen wordt gevoerd.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: