Raadslid D’66 zou granaat op bewoners woonwijk willen gooien

Een raadslid van D’66 in de stad Almere, Jan Lems, heeft via het sociale medium Twitter het bericht naar zijn volgers verstuurd dat hij een gevonden handgranaat graag in de Haagse woonwijk Duindorp tot ontploffing zou willen brengen. Lems twitterde ‘Laat maar ploffen in Duindorp :)’ de wereld in als reactie op een artikel over het opvissen van een granaat uit de Tweede Wereldoorlog door magneetvissers.

Duindorp is een Haagse volkswijk met vooral autochtone arbeiders en dit feit alleen al lokt regelmatig heftige reacties uit van allerlei extremisten. Deze Jan Lems, raadslid in Almere en tevens secretaris van de lokale D’66, heeft zijn twitterbericht inmiddels verwijderd en sprak van ‘een grap’. Raadsleden van deze partij komen wel vaker in het nieuws met geweldsoproepen, zo riep een van haar jeugdleden op om Geert Wilders te vermoorden.

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.