Raadslid D’66 zou granaat op bewoners woonwijk willen gooien

Een raadslid van D’66 in de stad Almere, Jan Lems, heeft via het sociale medium Twitter het bericht naar zijn volgers verstuurd dat hij een gevonden handgranaat graag in de Haagse woonwijk Duindorp tot ontploffing zou willen brengen. Lems twitterde ‘Laat maar ploffen in Duindorp :)’ de wereld in als reactie op een artikel over het opvissen van een granaat uit de Tweede Wereldoorlog door magneetvissers.

Duindorp is een Haagse volkswijk met vooral autochtone arbeiders en dit feit alleen al lokt regelmatig heftige reacties uit van allerlei extremisten. Deze Jan Lems, raadslid in Almere en tevens secretaris van de lokale D’66, heeft zijn twitterbericht inmiddels verwijderd en sprak van ‘een grap’. Raadsleden van deze partij komen wel vaker in het nieuws met geweldsoproepen, zo riep een van haar jeugdleden op om Geert Wilders te vermoorden.

One comment

Comments are closed.