Terwijl u deze alarmerende titel zit te lezen, loopt in het gerechtshof van Senekal in de provincie Vrystaat het proces tegen twee wreedaardige terroristen die in bendeverband (de anderen lopen nog los) een jonge boer van 21 jaar hebben doodgemarteld en rechtop vastgebonden aan een ijzeren paal, in een verlaten veld ‘tentoongesteld’. Toen de schurken vorige week voorkwamen, hadden boze boeren die van heinde en ver met duizenden op de zitting waren opgedaagd, zware amok gemaakt omdat zij de zwarte misdadigers niet te zien kregen. De heren van het gerecht zullen zo wel hun redenen hebben gehad om de gewetenloze misdadigers voor het ontstoken publiek verborgen te houden. Onder de sprekende leuze ‘Genoeg is genoeg!’, liep het rond en binnen de zittingzaal zodanig uit de hand dat een politiecombi werd omgekeerd en dat die, zoals in de media werd bericht ‘aan de brand geraakt was’.

Een struise boer, ene Pienaar, werd daar, al ontbrak elk hard bewijs van schuld, op staande voet voor opgepakt en in de nor gesmeten. Zo gaat dat er vandaag in die opgehemelde ‘regenboognatie’ aan toe: het bezit van een blanke – nee, een ‘witte’ – huid volstaat om je verdacht te maken… De zitting werd al direct opgeschort. Wordt hervat… dinsdag 13 oktober. De boeren zullen weer van uit heel de republiek komen opdagen, maar de beruchte Julius Malema heeft zijn ‘Economische Vryheidsvechters’ (EFF) opgetrommeld om de ‘racistische’ boeren ‘gepast’ van antwoord te dienen. Wie het soort antwoorden van dat zootje ongeregeld een beetje kent, houdt zijn hart vast. Intussen heeft de president, Cyril ‘de Zwijger’, die twee jaar geleden voor de VN in New York is gaan vertellen dat hij helemaal geen weet had van zoiets als plaasmoorde, dan eindelijk toch de gruwelmoord op de jonge boer van 21 afgekeurd en zijn medeleven met de vriendin en de familie uitgesproken.

Het woord plaasmoord krijgt de man evenwel nog steeds niet over zijn lippen. Het ‘incident’ wordt door Ramaphosa gekaderd in het geheel van moordpartijen die het land teisteren en waarvan zwarten en vrouwen volgens hem de grootste slachtoffers zijn. En nog altijd, na 26 jaar ‘zwarte regering’, slaagt de man erin de apartheid als oorzaak te ‘duiden’ van alles wat onder de regenboog verkeerd draait. Dat de boeren, nog altijd de werkzame kruim van de natie, die ervoor zorgen dat de president en zijn 50 miljoen onderhorigen brood en vlees en mielies op tafel krijgen, daar enigszins anders over denken, hoeft geen betoog. Zij zouden willen dat de president, naar eigen zeggen ‘van àlle Zuid-Afrikanen’ zich in het openbaar verontschuldigt voor zijn aanstootgevende leugenverklaring voor de VN, maar het weinige krediet dat de man bij zijn aantreden bij de Afrikaners en meer bepaald de boeren, nog had, is inmiddels zienderogen geslonken tot bijna nul.

Als Cyril het in zijn toespraken tot de bevolking heel nadrukkelijk heeft over our people (ons volk), dan beseft het kleinste kind dat hij daarmee zijn ‘gekleurd’ volk wil aanspreken. En wat met dat ‘ander’ volk? Vorig weekeind is de moe getergde landbouwgemeenschap weer eens massaal afgezakt naar het noorden van hoofdstad Pretoria, met de protserige Uniegebouwen als plek van afspraak. In toespraken werd met nadruk verwezen naar de wreedheid waar aanvallen op afgelegen boerderijen en moorden op boeren, gezinsleden  en werkvolk, steeds meer mee gepaard gaan. Er werd gesproken van een ‘terreurdaad tegen voedselzekerheid in ons land’. En ook hierop werd een sterke klemtoon gelegd: ‘Wij willen geen oorlog. Wij zijn vreedzaam, maar willen wel met luide stem laten horen dat plaasaanvalle en -moorde een groot probleem zijn. Wij willen ook onze solidariteit uitspreken met de boerengemeenschap’. Steun vanuit Vlaanderen en Nederland zou meer dan welkom zijn!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Zuid-Afrika: boeren zijn het moorden meer dan zat”

  1. hectorvo250gmailcom

    Beste Rik, toen in april 1994 zogezegd de ‘Democratie’ geboren is met de verkiezing van terrorist Mandela tot eerste zware president (voorlopig naast de ‘witte’ F.W. De Klerk), verdween Zuid-Afrika als op een vingerknip plots van alle TV-schermen en krantenvoorpagina’s. Wie tevoren vies werd bekeken omdat hij (zoals ik) het lef had naar dat ‘aparte’ land te reizen, mocht dat na het aantreden van de nieuwe wonderpresident rustig doen (neen, MOEST het nu doen!), want opeens was er toen geen vuiltje meer aan de lucht en de beruchte plaasmoorde die van toen af begonnen, waren voor onze (?) media geen nieuws meer. Tot op de dag van vandaag.

  2. Toen er indertijd nog apartheid was in Zuid-Afrika, ging er bijna geen week voorbij of er was in Brussel wel een betoging tegen apartheid door de linkse gütmenschen.
    Nu er aan de lopende band Blanke boeren vermoord worden in Z-A hoor je links NIET!
    Zo zie je maar waar de sympathie van links ligt.. en vooral hoe schijnheilig, hypocriet, vol van haat en los van morele waarden ze zijn….

Trending

%d bloggers liken dit: