Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft direct gelden weggegeven aan islamitisch terrorisme, zo hebben journalisten van Argos ontdekt. Tenminste één voormalig kopstuk van een internationaal erkende terroristische organisatie, welke tijdens zijn deelname talloze oorlogsmisdaden heeft begaan, krijgt al jaren geld vanuit Nederland. Dit loopt via de meer dan twee miljoen euro subsidie aan het European Institute of Peace (EIP) voor de periode 2018-2021 die deze gelden heeft kunnen uitgeven in Syrië. Het ministerie houdt zich van de domme en verwijst voor de inhoudelijke vragen door naar het EIP.

Onderzoeksjournalisten van Argos, een Nederlands radioprogramma van de VPRO en Human, hebben weten te achterhalen dat een deel van de Nederlandse gelden die men voor regimeverandering in Syrië heeft uitgegeven direct in de handen van islamitische terroristen terecht zijn gekomen. Zowel de specifieke persoon als de groepering zijn bekend, zo weet Argos ons te melden;

Het gaat om de Syrisch-Spaanse Labib al-Nahhas (46), tot begin 2017 woordvoerder en ‘buitenlandchef’ van de jihadistische groepering Ahrar al-Sham. De Nederlandse rechter heeft deze organisatie vorig jaar gekwalificeerd als terroristisch. Twee Nederlandse Syriëgangers werden toen veroordeeld op basis van hun lidmaatschap van de groepering.

Deze Nahhas was dus actief bij Ahrar al-Sham, één van de grootste gewapende jihadistische strijdgroepen in Syrië, die als doel heeft een islamitische staat te vestigen. Hij zou volgens het ministerie zich nu inzetten voor vreedzame oplossingen in Syrië, zelf wijst Nahhas de talloze aantijgingen over oorlogsmisdaden van de hand als incidenten. In 2018 werd via een ander ondersteuningsprogramma, al duidelijk dat er veel informatie onder de pet werd gehouden door het bewuste ministerie en ook daar gingen middelen rechtstreeks naar islamitische terroristen toe.  

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: