Leidse moskee schakelt over op versterkte islamitische gebedsoproep

Vanaf de maand oktober heeft iedereen in de omgeving van de Leidse Nieuwe Marnixstraat voortaan op vrijdagmiddag het geluk luid opgeroepen te worden tot het bijwonen van het islamitisch gebed. De gebedsoproep komt vanuit de Imam Malik-moskee, waarvan de bestuurders dit overeengekomen zijn met de verantwoordelijken van het stadsbestuur. Deze oproep mag maximaal drie minuten duren en zal voorlopig alleen op de vrijdagmiddag te horen zijn. De buurtbewoners die dit moeten ondergaan krijgen vooraf wel netjes een waarschuwing.

Deze oproep tot islamitische bekering gebeurt via een geluidsinstallatie die de stem van de gebedsoproeper versterkt. Het bestuur van de Marokkaanse moskee vindt dit nodig en had dit verzoek eerder bij de gemeente van Leiden neergelegd. Bij de bouw van het gebedshuis in 2011 stond er al een reusachtige minaret op, maar toen deed het bestuur van de moskee iedereen nog geloven dat oproepen voor de islamitische diensten enkel via de telefoon zouden gebeuren en alleen binnen de moskee zouden klinken.

Men sluit hierbij aan bij de keuze van meerdere moskeeën die proberen om een steeds luidere oproep tot islamitische gebed te laten horen in de Nederlandse wijken. Het linkse stadsbestuur van Leiden, bestaande uit D’66, GroenLinks en de PvdA, heeft de draai van de moskeebestuurders voor lief genomen en blijkt zich niet zo druk te maken om het leefgenot van de wijkbewoners.

5 comments

  1. Mogen de Leidenaars ’s zondags ook genieten van 3 minuten versterkt klokkengelui bij aanvang van de Hoogmis? Werk op de plank voor het CDA!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.