Volgens het zeer progressieve en riant gesubsidieerde BRUZZ, namen er gisteren zo’n 200-tal personen deel aan de zoveelste betoging tegen ‘extreemrechts’.

De statische betoging – om te marcheren moet je natuurlijk volk hebben – voor het Brusselse Centraal station werd georganiseerd omdat in Griekenland het proces tegen Gouden Dageraad bijna afloopt. Het vonnis in dat proces wordt verwacht op 7 oktober.  Waarom ze tegen een nakend vonnis betogen, blijft een raadsel. Kennen ze de uitspraak al en is die niet naar hun zin? Of willen de paardekoppen het vonnis vooralsnog beïnvloeden vanuit het ‘hart van Europa’?

Maar ook de massale opkomst van de Vlaams Belang-aanhang op Parking C van de Heyzel was niet naar de zin van dat volkje dat ‘solidariteit boven haat’ verkiest: “Er waren toen naar verluidt 10.000 betogers, maar ook aan Franstalige kant zien we steeds meer racisme”, zegt Axel Farkas, een van de aanwezige betogers. “Internationale solidariteit is goed, maar we moeten ook in België strijden tegen extreemrechts gedachtegoed.”  Nu vinden we die ‘aanwezige betoger’ toch wel terug als kaderlid op de webstek van de PVDA-PTB zeker! Wat een toeval.

Een ander toeval was dat iemand met een slecht karakter op de plek van de betoging aanwezig was en het aantal deelnemers telde. De man, een Pietje precies, kwam op 126 deelnemers, FGTB-baas Bodson inbegrepen. Voor een betoging, waarvoor 22 ‘antifascistische’ clubjes opriepen, kan men bezwaarlijk van een grote opkomst spreken. Eerlijkheidshalve moeten we wel toegeven dat die betoging wel een waar succes was vergeleken met die van Jong Groen van vorige week zondag, die 8 man telde (fotograaf inbegrepen).  

De clubjes die opriepen: Grec.que.s solidaires de Belgique, Stand-Up Coalition contre l’extrême droite et le fascisme, MOC Bruxelles, CNE, CSC Bruxelles, CGSP Bruxelles, CGSP ALR Bruxelles, Comité des travailleurs.euses migrant.e.s avec et sans papiers de la CSC Bruxelles, Blokbuster, Antifascist Action Belgium, Front antifasciste de Liège 2.0, Campagne Solidarity, Gauche anticapitaliste / SAP, PSL/LSP, CADTM Belgique,  Agir pour la Paix, Attac Wallonie-Bruxelles, Attac Liège, Ici & maintenant, Carrefour des Cultures, Groupe Réagis en Collectif 8 mars Liège.

De verworpene der aarde zullen een tandje mogen bijsteken, willen ze niet nog belachelijker overkomen dan ze nu al zijn.  

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Anderhalve man en een paardekop betogen nog maar eens tegen ‘extreemrechts’”

  1. Lgbtqi+phobia is wel een woord dat ik moet onthouden voor de Scrabble.

  2. Vlaamse Uitlachers Federatie , de V.U.F.

    Hahaha een handvol of twee door PoCo-Propaganda geïndoctrineerde sukkels die zich belangrijk wanen……

Trending

%d