Leugenpers liegt: géén nazisymbolen op 1 ‘stoute’ pickuptruck op 5000

Het Vlaams Belang heeft zopas de grootste en indrukwekkendste Vlaamsnationale manifestatie van de voorbije decennia gehouden, met meer dan 5000 wagens, 15000 deelnemers en een woud van Vlaamse leeuwenvlaggen in Brussel zoals er nog nooit één te zien was.  Een deel van de linkse leugenpers probeert de aandacht van dat enorme succes af te leiden door één van haar bekende manipulatietruuks toe te passen: negeer het geheel, en focus op één onbeduidend detail.  Dat detail is deze keer de pick-up-truck van E.M. uit Limburg.  Die ene wagen zou ‘nazisymbolen’ meegedragen hebben, en daar wordt door de leugenpers nu al dagenlang stampei over gemaakt.

Nog afgezien van de vraag, wat de relevantie is van één wagen op 5000, mogen we de hysterie toch even temperen met deze vaststelling: in een vrij land mag een vrije mens op zijn wagen hangen wat hij wil, zolang hij geen misdrijf begaat.  Het aanbrengen van échte nazisymbolen op je auto is een misdrijf.  De auto van E.M. wordt gekeurd, hij betaalt er zware belastingen voor en hij rijdt al jaren zo rond zonder boete.  Er is dus geen misdrijf, om de simpele reden dat er geen nazisymbolen zijn.  De bekende nazisymbolen zijn het hakenkruis, of de dubbele S van SS.  Die ‘nazisymbolen’ zijn op de auto van E.M. niet te zien.

Wat is er dan op zijn wagen wel te zien?  De voltallige leugenpers is blijkbaar niet in staat het uit te zoeken, wij zullen het dan maar doen.  Er is een afbeelding te zien van een Duitse adelaar; dat wijst erop dat men van Duitsland houdt, net zoals andere mensen Amerikaanse of Britse symbolen op hun auto hangen.  Mag het even?  Die afbeeldingen van een Duitse adelaar die tussen de poten iets vasthoudt zijn in Duitsland alom tegenwoordig;  voorbeelden zijn sommige merchandising van rockgroep Rammstein, of het logo van VW-clubs.  Is dat ‘neonazi’?  Natuurlijk niet, anders was het zeker in Duitsland overal verboden.

In Gothische letters valt dan te lezen ‘wer plündert wird erschossen’.  Dat betekent dus: wie plundert wordt neergeschoten.  Zeker op een pick-up-truck kan je dat dus onderbrengen onder de categorie ‘stoere praat op stoere auto’s’ zoals dat ook in de VS wijd en zijd bekend is.  Is het uw smaak, mijn smaak?  Daar gaat het niet om:  in een vrij land hangen mensen op hun auto wat ze willen.

En tenslotte zegt de leugenpers dat de rode rune, een ‘odalrune’, een ‘nazistisch symbool’ zou zijn.  Ook dat is flauwekul: de odalrune is één van de historische runetekens van het oude Germaanse schrift, en wordt dus veel gebruikt in kringen van mensen die met geschiedenis en re-enactment bezig zijn.  In Vlaanderen is ze vooral bekend als het voormalige symbool van de Vlaamse Militanten Orde (VMO), de militantenorganisatie die in de jaren ’60 en ’70 de Vlaamse beweging en de toenmalige Volksunie beschermde tegen aanvallen van tegenstanders, waaronder de militie AMADA, de huidige PVDA.  Het gebruik van de odalrune is in Vlaanderen niet verboden.  Zeker, die rune wordt soms ook door neonazi’s gebruikt, zeker in het buitenland; maar in Vlaanderen is ze in kringen van overtuigde Vlaamsnationalisten het symbool van militante inzet, van strijdvaardigheid voor de Vlaamse zaak.  ‘Nazistisch’ is die rune dus – zeker in Vlaanderen – niet.

Xavier Buisseret als trompetter in de VMO-muziekkapel (midden)

Het is tenslotte toch wel weer straf, vast te stellen dat elke allochtone moordenaar en verkrachter en drugdealer door de leugenpers in bescherming wordt genomen, door hem anoniem te omschrijven als ‘jongere’ of enkel zijn initialen te vermelden, terwijl E.M. zonder dat hij enig misdrijf begaan heeft, met zijn volledige naam vals als ‘neonazi’ wordt afgeschilderd.  Twee maten, twee gewichten, telkens opnieuw.

8 comments

 1. Ik dacht dat er bij ReactNieuws echt knappe koppen zaten, helaas COVID heeft precies heel wat hersencellen vernietigd bij de redactie. Zoom gewoon in op de originele foto op de krans onder de adelaar en let op de poten, en zoek vervolgens even de adelaar van de NSDAP op. Dit is geen Rammstein of VW club logo, dit is de adelaar van de NSDAP maar ontdaan van de swastika.
  Het feit dat zoveel mensen eerst “Photoshop!! Photoshop!!” roepen bij de eerste verschijning van de foto en vervolgens wanneer blijkt dat de wagen echt bestaat met de symbolen, massaal op zoek gaan naar andere logo’s die er half op lijken om het probleem toch maar te ontkennen baart me eerlijk gezegd veel meer zorgen dan het feit dat er 1 wannabe-nazi graag de debiel uithangt door zijn wagen van allerlei dubieuze symbolen te voorzien om de stoere uit te hangen, maar de ballen niet heeft om uit te komen voor zijn overtuiging.
  Er is blijkbaar enerzijds de leugenpers, en anderzijds de pers die zichzelf voorliegt om een probleem onder de mat te vegen.

  NVDR: We zijn niet echt de historische specialisten, maar we hebben op google eens ‘nsdap logo’ in getikt, en wat zien we dan: 1/ de adelaars die dan verschijnen met hakenkruis tussen de poten (o.a. op Wikipedia) hebben allerlei verschillende uitwerkingen, zodat je niet kan zeggen dat één type ‘de adelaar van de NSDAP’ was, en 2/ die adelaars zijn volgens ons op geen enkele manier te onderscheiden van de adelaars die gebruikt wordt door VW-fanaten of Rammstein-adepten. De enige conclusie lijkt ons dan: het is wel degelijk het hakenkruis tussen de poten dat een adelaar tot ‘nazisymbool’ maakt, terwijl de adelaar op zich hogenaamd niet ‘nazi’ is, maar enkel pro-Duits. En dat is niet verboden of strafbaar. En wat niet verboden of strafbaar is, is toegelaten. Of het dan slim is of nodig om ermee naar een VB-bijeenkomst te rijden, dat is wat anders… Maar de heisa die erover gemaakt wordt, over 1 auto op 5000, is dan toch weer grotesk buiten proportie.

 2. Leerrijk artikel. Levenslang leren is dan ook mijn dada. | Een doordenkertje: zijn de VL-actievoerders die met een Frans automerk naar Brussel reden dan franskiljons ? | Op alle gekheid op een grote stok: de schatkist [sic] mag deze zondagse manifestanten dankbaar zijn. Die 5.000 auto’s hebben een aardige duit aan brandstofaccijnzen opgebracht. En geen vernielde binnenstad met kapotgeslagen etalages en geplunderde winkelpanden, geen in brand gestoken auto’s, geen losgerukte verkeerslichten, geen vernielde bus- en tramwachthokjes…

 3. Akkoord met de inhoud van dit artikel. Maar misschien doen we er toch beter aan om op betogingen een beetje voorzichtigheid aan de dag te leggen met betrekking tot dit soort symbolen. We weten allemaal hoezeer de linkse media er op gebrand zijn om alles wat rechts is als nazi te brandmerken. Doet me denken aan hoe de V(?)RT er vroeger altijd in slaagde om op reportages over de ijzerbedevaarten/-wakes steevast mensen met kale schedels te tonen om te suggereren dat het er vol skinheads liep. We moeten onze vijanden niet de stok geven om ons te slaan. Hier op deze site krijg je dan wel de ware toedracht wel te lezen maar de gewone man in de straat raadpleegt enkel de mainstream media en die krijgt dus een verkeerd beeld. Ik stel voor om op betogingen ons te beperken tot leeuwevlaggen (volledig zwarte uiteraard) en runen en andere symboliek voor de privésfeer te reserveren.

  1. Of we nu ‘voorzichtig’ zijn of niet: ze vinden toch altijd weer iets om te beschimpen. En als we zo voorzichtig geworden zijn dat we bang worden van onze eigen schaduw, heeft de leugenpers haar doel bereikt.

  2. Voorzichtigheid is een mooi iets en kan in vele gevallen goed zijn. Waar het hier echter om gaat is een futiliteit die opgeblazen wordt buiten proportie om iets te veroorzaken, gedaan te krijgen of mensen te “sturen” in hun gedachtengang.
   Voorzichtigheid is een mooi iets maar leid vandaag de dag meestal tot politieke correctheid en daar loopt het mis, er zijn geen gradaties, aangepast aan de situatie, meer in voorzichtigheid!
   Voorzichtigheid is een mooi iets maar zoals met alles moet men er niet te ver mee gaan en toepassen hoe, waar en wanneer het nodig is. Trouwens, heden ten dage met alles wat er reilt en zeilt kan het geen kwaad om “de mens” eens af en toe met iets rond de oren te slaan (figuurlijk, niet letterlijk wel te verstaan) daar alles lijkt te verzinken in een soort van eenheidsworst van correctheid die uitermate overdreven is. Er is in bijna niets nog contrast, alles wordt grijs en dat brengt de balans in het gedrang, misschien wat ver gezocht? Als ik zo rond mij heen kijk, luister en ervaar lijkt mij dat niet. Sinds de eeuwwisseling is het op dat vlak (dat is niet het enige hoor) alleen maar bergaf gegaan en waar gaat dat uitkomen…?

 4. Er geldt geen enkel wettelijk verbod op het gestyleerd afbeelden van een vogel met daaronder een tekst in Gothisch schrift, tenzij in de chaotische warhoofden van PoCo-gazettenpraat schrijvelaars , PoCo-hoernalisten der audio-visuele desinformatie “duiding”(sic) plegende media en de huidige mei-68-fossielen, inmiddels verbannen naar Bokrijk.

Comments are closed.