(VIDEO/FOTO) Massale opkomst voor VB-protestkaravaan: meer dan 5000 wagens in Brussel

De door het Vlaams Belang georganiseerde protest-autokaravaan tegen de anti-Vlaamse, linkse belgische regering die in de steigers staat is vandaag een overdonderend succes geworden.  Meer dan 5000 auto’s, bemand door naar schatting tussen de 10.000 en de 15.000 mensen, trokken naar Brussel.  Door het gebruik van wagens en het dragen van mondmaskers verliep de actie volkomen corona-veilig.

Vanuit tal van verzamelpunten in alle Vlaamse provincies trokken de wagens in lange kolonnes naar de Heizel.  Het verkeer rond Brussel kwam een tijdje stevig in de knoop te zitten – en dan gedroegen alle chauffeurs zich nog voorbeeldig, want er was opgeroepen het verkeer niet nodeloos te hinderen.

Door de massale toestroom moest de start van de meeting verlaat worden van 11 uur naar 12 uur.  De aanwezigen zetten zich dan maar massaal met leeuwenvlaggen op de berm van de Grote Ring, wat een mooi ontvangstkomitee opleverde voor de aankomende deelnemers.

Er waren toespraken van Dries van Langenhove, Barbara Pas en Tom Van Grieken.  Zij veroordeelden in naam van een meerderheid van de Vlamingen een nepregering zonder meerderheid in Vlaanderen, en beloofden dat deze actie maar de start is van een volgehouden campagne, die de ‘Vivaldi’-bende zal bestrijden, en ‘hopelijk ten val brengen’.

Bepaald indrukwekkend was de reactie van de vlakte toen Van Grieken opriep om ‘u even te laten horen’:

 

De duizenden deelnemers reageerden enthousiast met applaus, slogans en het luid getoeter van duizenden claxons.

De Brusselse politie weigerde elke medewerking, wellicht in de hoop dat de actie in chaos zou eindigen.  Dat werd dan toch een misrekening:  het Vlaams Belang verschafte zich vlot toegang tot het terrein, bereidde alles perfect voor, een eigen ordedienst dirigeerde de duizenden wagens netjes naar hun plek, alles verliep zonder incidenten, en nadien ruimden eigen mensen netjes het laatste stukje vuilnis achter dat op de parking achtergebleven was.  Een knappe geslaagde actie.

Hopelijk volgen er nog, want actie op straat en actie in het Vlaams parlement samen kunnen iets bereiken!

 

8 comments

  1. Beste Rob, blij dat ik erbij mocht zijn, want dit was indrukwekkend en hartverwarmend. Toch even ter aanvulling: het bezielende woord werd ook gevoerd door Dominiek Lootens van Brussel en Wouter Vermeersch van Kortrijk (met 300 wagens i.p.v. de verwachte 100!). Voor herhaling vatbaar, want Vivaldi is niet MIJN regering.

  2. Ik was ongelooflijk tevreden dat we er met zovelen waren. Ik kreeg tranen in mijn ogen, Vlaamse leeuwen zover je kon zien. Als men dacht dat Vlaanderen niet meer leeft, denk dan maar 2 keer, uit alle hoeken kwamen we.

    1. Volledig mee eens , was ontroerd toen ik op de afrit het ontvangstcomite met al hun vlaggen zag staan .
      Nog van dat :)

  3. Prima opkomst, Een volgende keer nog meer opkomst en prachtige leeuwenvlaggen. Spijtig ik ben te oud, heb geen auto en gehandicapt . Anders deed ik mee. Zoals in de tijd van de voerstreek.. Proficiat VLAAMS BELANG;!!!!!!!

Comments are closed.