Grootste Vlaamse autokaravaan ooit naar Brussel?

Vlaamsgezind Vlaanderen maakt zich op voor wat wel eens een historische dag zou kunnen worden: op zondag 27 september 2020 trekt wellicht wel de grootste Vlaamsnationale autokaravaan ooit naar de ‘hoofdstad’ van de franstalige nepstaat belgië.

Na de verkiezingen van 2019, waarbij Vlaanderen rechtser en Vlaamser dan ooit koos, maken franstaligen en links Vlaanderen (SPa, VLD, Groen, CD&V) zich nu op om een anti-Vlaamse, linkse regering van verliezers te vormen, zonder meerderheid in Vlaanderen.  Het VB roept op, om vanuit alle Vlaamse provincies in protestkaravanen naar de Heizel te trekken, onder het motto: niet mijn regering!

De actie lijkt nu al een succes te zijn, omdat de actie net als de ‘Mars tegen Marrakech’ ook weerklank krijgt ruim buiten de ‘klassieke ‘kring van het VB zelf.  Ook de ruimere nationalistische beweging sluit zich aan, en het is op sociale media ook opvallend hoeveel NVA’ers aankondigen te zullen meerijden.  Dit wordt dus meer dan een partijprotest; dit wordt een breed Vlaamsnationaal protest.

En net zoals de Mars tegen Marrakech met 8000 deelnemers de grootste Vlaamsnationale betoging in Brussel sedert decennia was, zo lijkt ook deze autokaravaan historisch te worden:  Op het Facebookevenement staan nu 4200 mensen aangemeld die ‘gaan’ en liefst 11700 mensen die ‘geïnteresseerd’ zijn.  De uiteindelijke opkomst is af te wachten, maar 3000 voertuigen lijkt zeker haalbaar te zijn.  Als elke auto gemiddeld 5 meter lang is, met nog enkele meters ertussen, dan vormen 3000 wagens een kolonne van liefst 24 kilometer lang, en mag je ervan uitgaan dat het verkeer rond Brussel zo goed als stilgelegd wordt.  Dat is in dit land als politiek statement nog nooit gezien.  Dit wordt de grootste Vlaamsnationale protestkaravaan naar Brussel ooit.

Alle concrete informatie (waaronder alle vertrekplaatsen) is te vinden op de gelegenheidswebsite https://www.nietmijnregering.com/

Opmerkelijk tenslotte is dat het VB aankondigt dat het een hele dag zelf informatie en verslagen zal verzorgen via een gelegenheidsradiokanaal, ‘Radio Vlaams Belang’, dat ook te volgen is via deze gelegenheidswebsite.  Dat kanaal is enkel te volgen via internet, dus om het te horen zal je in de wagen een smartphone of laptop met 4G-verbinding moeten hebben.  Voorlopig speelt het enkel Engelstalige pulp, daar komt morgen hopelijk verandering in.

Uw redacteurs van REACTNIEUWS rijden uiteraard ook mee in de autokaravaan.  We zullen onderweg filmpjes en beelden posten op ons Facebookkanaal, en nadien krijg je hier natuurlijk een uitgebreid verslag!   

One comment

  1. Ik had daar best ook willen aan meewerken met Radio Vlaanderen Nationaal.
    Dat is één van de doeleinden van mijn station: ten dienste staan van de Vlaamse strijd, en ZONDER Engelse pulp.

Comments are closed.