Afgelopen zondag namen honderden mensen deel aan een optocht in Oostende tegen het geweld dat zich afspeelde op onze stranden en in de recreatiedomeinen de voorbije vakantieperiode. Ondanks een smetteloze optocht, waarbij tussen ordediensten en manifestanten signalen van respect werden uitgewisseld, vond burgemeester Tommelein (Open Vld) het toch nodig om te benadrukken dat de optocht “verboden was” en er zelfs “racistische slogans” zouden geroepen zijn. Het moet wel waar zijn, want zelfs viroloog (!) Marc Van Ranst twitterde erover.

Organisator Luk De Gent hield de touwtjes strak in handen, waardoor het een succesvolle eerste optocht werd.

Naargelang de teller zouden er tussen de 300 en 800 mensen hebben deelgenomen aan de wandeling die ging van het station van Oostende tot aan het strand van Middelkerke. De oproep werd gelanceerd vanuit voetbalmiddens, om met een gezamenlijk initiatief het toenemend geweld – door voornamelijk vreemdelingen, de feiten zijn wat ze zijn – aan te klagen. Blankenberge en Knokke-Heist kregen te maken met dit buitensporig geweld, waarop de dagen nadien toegangswegen naar onder andere Bredene, De Haan en Wenduine werden afgesloten. Onwettige maatregelen, waar enkel de gewone dagjestoerist het slachtoffer van werd.

Linkse politici orakelden op hun beurt dat het tegenhouden van kusttoeristen op basis van etniciteit niet kan. Daardoor zouden deze ‘jongeren’ zich geviseerd voelen en nog meer ontsporen. U kent het riedeltje wel. Het is nooit de schuld van de criminele vreemdeling, maar eens te meer de schuld van de kille, hardvochtige en (blanke) maatschappij die hen geen kansen zou bieden. Racisme, discriminatie en meer van die holle begrippen die als goedkoop excuus dienen om hun eigen wangedrag op straat, spijbelgedrag op school en luiheid op de werkvloer te verdoezelen.

De straffeloosheid die deze kansenparels genieten werd afgelopen zondag aangeklaagd in Oostende. In alle rust en sereniteit.

De straffeloosheid na al dit onfraais, bewezen door de milde taakstrafjes die de veroordeelde en bij het gerecht gekende bendeleden kregen na de rellen in Blankenberge, wilden deze mensen, voornamelijk voetbalsupporters, aanklagen. Ze waren met een dikke 500, als we afgaan op de foto’s en hun eigen bevindingen. In groep, verenigd onder dezelfde figuurlijke vlag, zonder onderlinge rancune of wrevel. Mooi, want normaal gezien lopen bijvoorbeeld Antwerp- of Anderlecht-supporters niet samen over straat met pakweg een Club Brugge-supporter. Maar het kon aan het Brusselse Beursplein na de islamitische aanslagen, ze deden het tijdens de Mars tegen Marrakesh en ze toonden opnieuw afgelopen zondag dat het wél kan als het erop aan komt (en er vanzelfsprekend geen voetbal aan te pas komt). En dat smaakt naar meer. 4 oktober blazen ze immers opnieuw verzamelen in Blankenberge.

De politie kreeg applaus van de manifestanten. Omgekeerd staken de politieagenten geregeld de duimen in de lucht naar de ruim 500 aanwezige wandelaars.

Links-liberaal Bart Tommelein, de Grote Smurf van Oostende, zag dat op voorhand allemaal niet zitten, pookte de boel op door te stellen dat zo’n betoging niet kon plaatsvinden in zijn stad en denkt door middel van enkele gescandeerde slogans nu een stok gevonden te hebben om deze uiterst rustige en perfect verlopen manifestatie, onder leiding van Luk De Gent, alsnog te kunnen klasseren onder een waan van racisme en extreemrechts geweld. Uiteraard zegt hij te zullen meewerken aan een onderzoek tegen de bewuste slogans. De wereld op zijn kop natuurlijk en polarisering tot en met.

Hij had bovendien de optocht op voorhand verboden, terwijl hij begin juni al wél een bijeenkomst liet doorgaan van extreemlinkse naïevelingen, die in de dood van de zwarte, zware crimineel George Floyd een teken van systematisch politiegeweld en racisme zien (terwijl ondertussen uit rapporten zou blijken dat Floyd een overdosis drugs genomen had, die naar alle waarschijnlijkheid sowieso tot zijn dood had geleid die dag, maar dat geheel terzijde). Het toont aan dat Tommelein met twee maten en gewichten meet. Iets wat je van een burgemeester niet mag verwachten.

Een betoging van BLM-naïevelingen en extreemlinkse aanhangers die een veroordeelde zware crimineel steunen was geen probleem voor burgemeester Tommelein. Een wandeling van mensen die de politie een hart onder de riem willen steken wordt verboden door diezelfde burgemeester. Onvoorstelbaar.

Maar we onthouden dus vooral dat een reeks van manifestaties gestart is tegen geweld en straffeloosheid, dat de eerste wandeling meer dan geslaagd is en we bijgevolg op 4 oktober in Blankenberge meer volk zullen kunnen verwachten voor de tweede optocht van deze heren en dames. Tot dan!

Post scriptum: wanneer men tijdens een betoging, die vaak de laatste uitlaatklep is voor velen waarbij de opgebouwde frustraties hoog oplopen, niet meer mag roepen wat men wilt, dan is de vrijheid van meningsuiting écht in gevaar. Er bestaat wat ons betreft niet zoiets als een ‘strafbare mening’. Meningen zijn geen daden. Wanneer meningen leiden tot strafbare daden, dàn pas kan er opgetreden worden. Tegen die daden. Voor ons is de vrijheid van meningsuiting absoluut en bovendien heilig. Er zijn aanleidingen voor het feit dat mensen ‘eigen volk eerst’ of ‘islamieten parasieten’ roepen. Pak die aanleidingen aan en niet de mensen die het grondig beu zijn en nergens met hun frustraties terecht kunnen.

Journalist? Politicoloog? Verzuurde zonderling? Of toch viroloog? Weet hij het zelf nog?

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

6 reacties op “Geslaagde optocht tegen straffeloosheid in Oostende, Tommelein ziet het uiteraard anders en ruikt zelfs racisme”

 1. Het toont nog maar eens aan hoe VALS die communisten, socialisten en liberalen zijn en hoe ze steeds de werkelijkheid verdraaien. Vreemdelingen zijn in verhouding nooit slachtoffer van racisme. Het zijn steeds vreemden die blanke meisjes aanranden. Het zijn steeds vreemden die in groep, jonge blanke jongens in elkaar stampen. Het zijn steeds vreemden die onze kust verzieken en het zijn steeds vreemden die onze steden onleefbaar maken met granaat-en Kalasjnikov aanvallen. Het zogenaamde racisme is aan hen om te bewijzen, maar dat kunnen ze niet omdat de linkse mafia een leugenachtige soort is.

 2. Voorrang van Rechts !

  “Doe wel en zie niet om” naar wat PoCo-gazettenpraat schrijvelaars , dito hoernalisten der audio-visuele media of die Linksologen, vaak gecamoufleerd als “antropoloog”, “socioloog”, “politicoloog” en zelfs soms als communistisch 4-oloog uit hun desinformatie-botten durven slagen ! Trouwens : “Wat baten kaars en bril als een 4-ologe uil niet zien en wil” ?

 3. Politiek-correcte ijkmeester

  Fata Morgana “racisme” , gebakken luchtkasteel “discriminatie” en andere politiek-correcte hologram waanvoorstellingen zijn uitermate politiek-correct gecertificeerd ;”nihil obstat”

 4. Erwin Schauvliege

  In België groeit er slechts 1 soort racisme, racisme tegen Belgen, tegen Vlamingen, tegen blanken. En dit wordt dagelijks in de hand gewerkt door linkse politici en rechters maar vooral door de media. Over een aantal jaren zal men dan nog eens horen : ‘das haben wir nicht gewusst’, maar het zal te laat zijn. Men laat alles betijen, men houdt het bij ‘sensibiliseren’. Blijkbaar is dit een moderne omschrijving geworden van de andere kant opkijken, alles aanvaarden, gedoogbeleid, onze eigen waarden en normen verloochenen, aanvaarden dat alles wat onze voorouders hier hebben opgebouwd teniet wordt gedaan, incl het aanvallen van onze burgers en onze hulpdiensten. Wat er zich in de jaren dertig en veertig heeft voorgedaan, keur ik niet goed maar ik en vele anderen zijn ervan overtuigd dat wij meer schrik moeten hebben van moslim fanatisme dan van een Hitlergroet van inmiddels 80 jaren geleden.

 5. jan hammerbacher

  Belachaert doet blijkbaar nog niet voldoende inspanningen om zijn zielig partijtje onder de kiesdrempel te duwen, dat Stommelein er nog een schepje bovenop meent te moeten doen.

  1. Ontgoochelde Maneblusser uit Meccalen-aan-de-Dijle

   Egbert Lachbekje doet het nodige om zijn nog allochtonofiele, nauwelijks nog “open”(sic) VLD in 2024 ver onder de Kiesdrempel te verzuipen. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ze toch inmiddels het nationaal kampioenschap “Eigen Ruiten Ingooien” met verve gewonnen hebben ; de tricolore kartonnen beker is ruim verdiend ! Het pepsodent propaganda Lachbekje pistoneerde een allochtoon politiek (lichtge)wicht om voor Zomers Bartje uit Meccalen te supporteren bij zijn flagrant allochtonofiel wanbeleid, dat geacht wordt allochtonen in de toekomst op de bijna “gesloten” VLD te laten stemmen vermits autochtonen massaal afhaken en terecht. Wij laten ons niet in het gelaat spuwen met multiflauwekulti liberaal-blauwe PoCo-propaganda rochels door de kleinzoon van Rechtse Lode Somers, die zich terecht in zijn graf omdraait van pure en onverholen schaamte.

Trending

%d