Franse Groenen: ‘Tour de France vervuilt teveel’, Bernard Hinault: ‘Dat ze zwijgen’

Met twee maanden vertraging start zaterdag in de Zuid-Franse stad Nice de 107de editie van de Tour de France, het grootste jaarlijkse, weerkerende sportevenement.  Ondanks de coronamaatregelen blijven het hoogdagen voor vele wielerliefhebbers.  Maar wij kijken vandaag al vooruit naar de editie 2021, die in Rennes ‘zou’ starten.

Rennes

Laat ons onmiddellijk met de deur in huis vallen, in Rennes zal er in 2021 geen Ronde van Frankrijk starten, dat besliste het kersverse, roodgroene stadsbestuur van de Bretoense hoofdstad.

De schepen van Mobiliteit, de extreemlinkse, groene Valérie Faucheux (EELV), wil namelijk niet dat de Tour de France 2021 in haar stad van start gaat omdat het een ‘wedstrijd is die zijn tijd heeft gehad, en moeite heeft om zichzelf te vernieuwen”.  Bovendien is de Tour te vervuilend en te belastend is voor het milieu, aldus de schepen.

In september as. komt er wel ‘cyclonudista’, een fietsevenement waarop een paar linkse kwieten en troela’s, poedelnaakt zullen fietsen om de ‘rechten’ van de tweewielers te verdedigen. Het ordewoord voor deze manifestatie is: “kom zo naakt als ge durft”.

Heel dat verhaal kan op een goedkope mop lijken, maar dat is het niet.  Neen, dat is hetgeen u nog meer te wachten staat als groene heikneuters aan de macht zijn.  Even terzijde: in Rennes kunnen ze besturen dank zij het absenteïsme van de kiezers (69%).

Rassemblement National: “groenen zijn gekken”

Het Rassemblement national reageerde in een persbericht: “De verkozenen van Europe-Écologie Les Verts (EELV) zijn een bende gekken”

“Hoe kan iemand zich verzetten tegen zo’n populair evenement als de Tour de France? Hoe kunnen we zo’n evenement weigeren in Bretagne, waar onze fietskampioenen deel uitmaken van de Bretoense legende?  Hoe kunnen we onze winkeliers, restauranthouders en hoteliers van Rennes, na de economische ramp als gevolg van de gezondheidscrisis zo’n inkomsten ontnemen?

Ter herinnering, een start van de Tour de France staat voor 150.000 overnachtingen, gespreid over 4 dagen. Het geeft een stad of dorp een ongeëvenaarde nationale en internationale zichtbaarheid en uitstraling, waarvan ze nog jaren kunnen nagenieten!

Deze pseudo-ecologisten tonen hier hun ware gelaat: gekozen in de betere wijken van onze grootsteden, weten ze niet eens het verschil tussen een buizerd en een merel, maar ze geven wel les in ecologie aan de hele wereld, inclusief de wereld van de fiets”!

In werkelijkheid vertegenwoordigt de Tour de France alles wat deze heikneuters haten. De Tour is te populair, te Frans en wellicht ook te blank.  De sektarische, fundamentalistische groenen walgen van zo’n evenementen.

Bernard Hinault: “Elle ferait mieux de réfléchir avant d’ouvrir sa gueule” (Ze kan maar beter eens nadenken voordat ze haar smoel opendoet)

Heel die vaudeville viel uiteraard niet in goede aarde bij Bernard Hinault, lid van de Tourorganisatie, vijfvoudig Ronde-winnaar en zelf Bretoen. Tijdens een druk bijgewoonde persconferentie maakte hij brandhout van de ecologisten. Hinault: “de organisatie doet er alles aan om het milieu zoveel mogelijk te beschermen, wellicht meer dan de ecologisten, die vinden dat de Tour voorbijgestreefd is. Volgens mij is zij (Faucheux) een oubollig exemplaar. Waarschijnlijk vervuilt zij meer dan wie ook op een fiets. Ze kan maar beter eens nadenken voordat ze haar smoel opendoet,” voegde hij eraan toe, met zijn gebruikelijke openhartigheid.

Wie kan Bernard Hinault, een Bretoen in hart en nieren, ongelijk geven.

In 2021 vertrekt de Tour in Brest, en dat is ook Bretagne.

 

 

3 comments

  1. Eigen schuld van die wielrenners. Hadden ze maar met een bakfiets moeten rijden.

  2. Dat evenement ‘cyclonudista’ is de linkse versie van de Tour de France: vulgair, ordinair en obsceen.
    Groenen zoals Valérie Faucheux werken net vervuiling in de hand, één van de grote oorzaken van vervuiling in Europa is massa-migratie en laat dat nu net hetgene zijn waar de groenen voor staan.

    Overbevolking door massa-migratie maakt de negatieve gevolgen van een consumptiemaatschappij nog veel erger.
    Het verhoogt de afvalberg, zorgt voor meer verkeershinder, wat op zijn beurt zorgt voor meer luchtvervuiling, vervuiling van grondwater, enz.

  3. Zalige herinneringen bewaar ik aan de twee Europeades (volkskunst!) in Rennes (Breizh) met duizenden beoefenaars van traditionele volkscultuur met volksdansen, volksmuziek, vendelzwaaien, koorzang, fanfares en een bonte verzameling van klederdrachten uit alle hoeken van het ‘Europa der harten’! De groene lunatiekers hadden het daar toen nog niet voor het zeggen zoals nu (helaas…).

Comments are closed.