Marc Van Ranst blokkeert Rik Torfs op Twitter na milde kritiek op coronabeleid

We willen ons al op voorhand verontschuldigen voor het feit dat we het even gaan hebben over Marc Van Ranst, maar de man die sneller mensen op Twitter blokkeert dan zijn schaduw, heeft weer toegeslagen. Zijn jongste slachtoffer: voormalig politicus, oud-rector en hoogleraar aan de KU Leuven, Rik Torfs.

Marc Van Ranst is momenteel de bekendste politieker/viroloog/mediafiguur (schrappen wat niet past) van het land. Hij beslist en de tamme politici, die door een totaal ondemocratisch manoeuvre toevallig de macht in handen hebben, volgen gedwee. In die zin is hij wel degelijk de belangrijkste politieke bevelhebber in dit land.

En daar hebben meer en meer vooraanstaande figuren in dit land, die wél kaas hebben gegeten van politicologie én die in het bezit zijn van een flinke portie gezond verstand, hun buik van vol. In een democratie is het geven van gefundeerde, maar ook zinloze, kritiek een recht. Een democratie zonder debat is waardeloos, waarop we ons de vraag kunnen stellen of een land waarin de grootste partijen systematisch worden uitgesloten wel een democratie kan genoemd worden, maar dat is een ander debat.

Maar terug naar Marc Van Ranst. Want deze mediageile wannabe-communist kan helemaal geen kritiek verdragen. Ondanks het gegeven dat hij inzake standpunten rond corona sneller draait dan een windhaan bij 12 Beaufort, vindt hij dat criticasters nooit gelijk hebben. En in plaats van op een volwassen manier, zoals je van een doctor en gewoon hoogleraar virologie kan verwachten, de kritiek te pareren, verbant hij mensen die bedenkingen hebben naar het virtuele Siberië. Iets in de trend van: zie ik ze niet meer, dan bestaan ze ook niet. Hij creëert voor zichzelf als het ware een safe space, waar enkel ja-knikkers welkom zijn.

En zo verging het dus ook zijn collega en ex-baas aan de KU Leuven Rik Torfs. Eergisteren een klein streepje kritiek op het corona’beleid’, zonder zelfs Van Rans te vermelden. Gisteren geblokkeerd door … Marc Van Ranst. Wat een klein kind is die man in feite. En daar lopen nog zoveel Vlamingen blindelings achter…

De arrogantie van Van Ranst nadat hij de tweet van Rik Torfs onder ogen krijgt:

9 comments

 1. Ik begrijp niet dat de regering de heer Van Ranst nog niet heeft ontslagen als adviseur van de regering.. Hij die zichzelf zo vaak tegenspreekt kan toch niet serieus worden genomen. Inmiddels is al wereldwijd bekend dat Covid-19 niet zo’n angstigmakend killervirus is, als aanvankelijk werd gedacht. Het is door toedoen van de WHO dat hierover paniek is rondgezaaid en de Main Stream Media is op een sensationele manier hierover gaan berichten.
  Feitelijk kunnen we nu alle coronamaatregelen stopzetten en overgaan tot ons NORMALE leven.
  Of hebben ook andere Europese landen (net als Wit Rusland) een geldbedrag aangeboden gekregen van de WHO om in lockdown te gaan?
  Is het daarom dat , terwijl nu feitelijk wat covid19 betreft alles onder controle is, nog steeds de mensen worden banggemaakt? En er strengere regels worden uitgevaardigd, terwijl hiertoe geen enkele noodzaak bestaat?

 2. Van Ranst is een regelrechte Communistische Dictator…die de bedoeling heeft om ons land te hervormen…
  Hopelijk zijn er voldoende Vlamingen die hem door hebben en dat hij snel van zijn troontje gestoten wordt !!!!

 3. Van Ranst komt uit dat milieu waar niemand hem mag bekritiseren. Zelf je mening uitdrukken wordt niet aangemoedigd in het academische milieu, slaaf volgen is de boodschap voor universiteitsstudenten.
  Ik verkies een eenvoudige persoon met gezond verstand boven zo’n opgeblazen intellectueel, die zichzelf zo geweldig voelt en nooit introspectie heeft. Een persoon uit dat milieu kijkt neer op hardwerkende Vlamingen.
  Ongeveer 10000 doden ondertussen, wat een blaam voor de TV-virologen!

 4. Waar klaagt Rik Torfs eigenlijk over? Snapt hij dan niet wat voor eer het is om door de Grote Leider geblokkeerd te worden?

 5. Door wie wordt dat stuk vergif betaald?
  Hoe naïef kunnen de mensen wel zijn om “zoiets” te volgen
  Als snotneus was hij al een ettertje die zich met alles en nog wat moest bemoeien met een de geest van een Trotskist.
  Erg , heel erg dat zoiets dagelijks op de staatszenders moet komen om gelijk wat te vertellen en zichzelf constant tegen te spreken.
  Zijn enige doel is dat alle grote en kleine zelfstandigen de boeken moeten neerleggen en dat we allemaal honger lijden,
  Terug naar nul en met zijn andere vriendjes Hedebouw en Co de Westerse welvaart, voor zover dat nog bestaat, te ontmantelen.

  1. We zouden mvr zelf allemaal kunnen blokkeren, maar ik moet bekennen dat deze clown me meestal aan ‘t lachen krijgt. Dus…

Comments are closed.