Twitter-account dat Dries Van Langenhove dood wenst nog steeds actief, Schild & Vrienden-account wél verwijderd

Wat is dat toch met die selectieve censuur tegenwoordig? Wie beweert dat links meer rechten heeft dan rechts wordt weggelachen, maar we geven nog maar eens een duidelijk voorbeeld van de geprivilegieerde status van linkse haatpredikers.

Het Twitter-account van Schild & Vrienden werd begin juni door Twitter zelf verwijderd. Samen met een 50-tal andere rechtse of nationalistische accounts. Geen aankondiging, gewoon weggehaald. Duizenden volgers had Schild & Vrienden. Volgens Twitter schond de vereniging de regeltjes, maar specifiek is onduidelijk om welke regels het dan ging.

Maar onlangs waren er linkse grapjassen die het nodig vonden om een Twitter-account op te richten en een hashtag te lanceren. Mag natuurlijk, linksen moeten iets doen tussen het niets doen door. Maar daar komt het, deze intelligentsia noemden deze account weinig subtiel ‘DVL_In_Memorial’ met als uitleg: “A memorial page for DVL” en daarbij de haatdragende en leugenachtige en veel verspreidde hashtag ‘#ripdries2020’. Vanzelfsprekend werd deze account door verschillende andere Twitteraars gemeld bij Twitter, onder andere omwille van het haatdragende karakter van het account en de Tweets die erop verschijnen, maar tot op de dag van vandaag laat Twitter ongestoord begaan.

Met andere woorden, een Twitter-account van een rechtse vereniging die liefde voor het Vlaamse volk predikt wordt verwijderd, maar een Twitter-account van een linkse tot nog toe onbekende vereniging of persoon (een lafbek zou je kunnen zeggen, want durft zijn/haar identiteit niet bekend maken wegens toegeknepen billen van de schrik) die tegen alle Twitter-regels in berichten post en bestaat (fake account, haatberichten, fake news, aanzetten tot moord en geweld, …) mag ondanks alles gewoon actief blijven op het medium.

Wie is er dus geprivilegieerd, kan je jezelf afvragen?

Ironie alom! Zeggen dat je je moet houden aan de regels, maar zelf zowat alle Twitter-regels overtreden. Maar goed, van Twitter mag het blijkbaar. Zolang je maar tot het geprivilegieerd links munttheekransje behoort.

4 comments

  1. Als censuur het enige argument is wat je hebt, dan heb je meestal zelf geen argumenten.
    Zolang liberale grootkapitalisten het monopolie hebben op censuur dan kan je hier weinig aan doen.
    Tijdens de Stasi-periode luisterde men telefoongesprekken af, ook nu spioneert men andersdenkenden en blokkeert men hun meningen. De tijden zijn niet verandert.

  2. We moeten eens dringend een poll organiseren voor welk alternatief platform we moeten kiezen. Of zijn de Vlamingen al echt zo ingeslapen dat ze dit allemaal laten gebeuren?

Comments are closed.