Theo Francken-vriend Kucam (N-VA) vervolgd voor asielfraude en mensenhandel

Theo Francken profileerde zich in zijn tijd als staatssecretaris voor Migratie als ‘harde jongen’, maar in werkelijkheid draaide achter de schermen een machine om zoveel mogelijk vreemdelingen het land binnenkrijgen.  De ‘juiste’ vreemdelingen weliswaar: diegenen die de N-VA goedgezind zijn.  En dat gebeurde op de manier die in vrijwel alle allochtone groepen bekend is: voor betaling in cash aan de ‘juiste’ personen.

De Raadkamer van Antwerpen heeft nu beslist dat Mechels N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam (46) en negen andere verdachten zich voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden wegens mensensmokkel, passieve omkoping en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Kucam werkte als vertrouwenspersoon samen met het kabinet van toenmalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Hij gaf het kabinet lijsten met namen Syriërs die een visum moesten krijgen.  In november 2018 startte de afdeling mensenhandel, mensensmokkel en sociale fraude van de federale gerechtelijke politie in Antwerpen een onderzoek na meldingen over fraude. “De organisatie wordt ervan verdacht 219 mensen tegen betaling aan een humanitair visum te hebben geholpen, waarvan 96 mensen – in strijd met de voorwaarden van het visum – niet in België zouden gebleven zijn”, zegt het Antwerpse parket.

De beslissing van de N-VA, Theo Francken voorop, om temidden van de asielinvasie van 2015 zélf extra asielzoekers aan te trekken, en daarvoor zelfs speciale bussen en vliegtuigen in te zetten, werd destijds door rechtse nationalisten zwaar bekritiseerd.  Volgens Theo Francken was dat allemaal ‘racisme’.  En zelfs nu toch wel stilaan duidelijk is dat die operatie is uitgevoerd met corruptie, is er blijkbaar volgens de N-VA niets aan de hand: op het Youtube-kanaal van de N-VA staat nog steeds een filmpje waar Syriërs Theo Francken bedanken voor hun ‘redding’.  Bedoeld wordt wellicht: hun ‘Win for Life’.

4 comments

 1. Ik ben ervan overtuigd dat er veel bekwame jonge nationalisten en gemeenteraadsleden voor de NVA opkomen, maar dat de partijtop valse gecontroleerde oppositie is.
  Theo Francken heeft honderd duizenden vreemden naar Vlaanderen laten immigreren, waar de problemen met ‘jongeren’ een direct gevolg van zijn. Dan is er Jan Jambon die de macht geroken heeft en de Vlaamse onafhankelijkheid van zijn agenda geschrapt heeft. Het lijkt wel alsof die partij geleid wordt door linkse prof Bruno Dewever in de plaats van broer Bart.
  De partij is er allesbehalve voor de Vlaamse belangen.

 2. .Even geduld!.. Zo lang iemand niet veroordeeld is is hij onschuldig. In afwachting moet je er alleen vooruitziend mee omgaan.
  Ik ben geen aanhanger van NVA, maar nog veel minder van dit (o)nland dat alle middelen goed acht en gebruikt om zijn tegenstanders te vernietigen.

  1. Volmondig met u eens. Wat vele moslimfans stoort is dat hij syrische christenen hielp.
   Waar blijven de onderzoeken naar de mensensmokkelaars (ook ngo’s genoemd)?

Comments are closed.