(OPINIE) Hoelang pikt de Vlaming nog de coronahysterie?

Laten we maar beginnen met een deel van onze lezers te ontgoochelen: de auteur van dit stuk denkt dat het waar is, dat een gevaarlijk Chinees longvirus, Covid-19, ontstaan is in de natuur of ontsnapt is uit een laboratorium, burgerlijk of militair.  Dat is geen ‘hoax’, dat is geen misleiding: de meest plausibele uitleg vandaag is dat geïsoleerde kolonies van vleermuizen in grotten een gevaarlijk virus droegen, en dat Chinese wetenschappers het een goed idee vonden om dat gevaarlijk virus uit die grot te halen en dan te laten ontsnappen.  De Chinese Communistische Partij probeerde dat in de doofpot te stoppen.  Maar zoals we allemaal weten zijn er nogal veel Chinezen, dus ging de verspreiding daarna razendsnel; in een geglobaliseerde wereld wordt er veel gereisd, en dus dook het virus net voor de Krokusvakantie van 2020 prominent op in Italië.

Op dat ogenblik komt er een abstracte constructie in het spel, ‘Belgische staat’; een monster met vele koppen, dat ons met geweld zijn wil oplegt, vooral om desnoods met deurwaarders ons geld als ‘belastingen’ te komen roven.  Die staat had de juiste beslissingen kunnen nemen: het virus als gevaarlijk detecteren, de grenzen sluiten, eerst voor reizigers uit China en daarna ook voor mensen die naar skigebieden in Italië en omgeving wilden afreizen.  Dat gebeurde echter niet: haar ‘expert’, viroloog Marc Van Ranst, oordeelde vanuit zijn linkse ideologische verblinding dat grenzen sluiten ‘geen zin heeft’, en trouwens ook dat corona maar ‘een griepje’ was.  De Belgische regering handelde overeenkomstig en liet de massa’s vertrekken naar het skiën.  De Vlaamse regering van slappe Jan Jambon stond erbij en keek ernaar.  Kort daarop brak de coronaramp op volle kracht los.

Opgestapelde doodskisten, intussen al meer dan 9000. De prijs van de leugens van pers&regime van Belgistan.

Over het juiste aantal doden valt voorlopig geen definitieve uitspraak te doen.  Het lijkt correct te stellen dat alleen het getal van de oversterfte een juiste aanwijzing geeft over de impact van het Chinese longvirus: het aantal mensen dat in een bepaalde periode gemiddeld meer is overleden dan in een vergelijkbare periode in het verleden.  Op het hoogtepunt van de eerste golf, in week 15, bedraagt die oversterfte in België 95%, zo berekende de krant De Tijd; dat zijn bijna 2500 doden in één maand.  Zelfs als we die niet allemaal aan corona toeschrijven, betekent dat toch, dat er over de vijf maanden van de eerste golf wel degelijk duizenden doden extra door corona gevallen zijn.  Het Chinese longvirus is dus gevaarlijk, het is besmettelijk, en het is dodelijk;  er is nog geen vaccin of medicijn.  Het valt dus ernstig te nemen.  Alle oproepen voor sluiting van grenzen, meer testen, kordate maatregelen en het dragen van mondmaskers voor en tijdens de eerste golf waren dus terecht en correct.

Grafiek van De Tijd met de oversterfte in België en Nederland tijdens de eerste golf.

Vandaag zijn we echter op een ander tijdstip gekomen:  het begin van de tweede golf.  Wat daarbij vreselijk tegen de borst stuit, is dat de Vlamingen over het algemeen massaal alle regels gevolgd hebben, met als gevolg failliet gaande kledingketens, kreunende zelfstandigen, en een kwijnende horeca.  Dit gaat tienduizenden Vlamingen massa’s geld en zelfs hun baan kosten.  En die Vlamingen worden gecontroleerd door een harde politie: boetes voor het zitten op een bankje, barbecues die worden stilgelegd, cafés die worden gesloten…  Maar daarnaast is er de parallelle wereld van de vreemdelingen: datgene wat zo eufemistisch ‘gemeenschappen’ wordt genoemd, maar eigenlijk ‘staat-in-de-staat’ moet heten.  Bij de Turkse staat-in-de-staat gingen de massale en luidruchtige trouwfeesten door; bij de Marokkaanse staat-in-de-staat ging de offerwaanzin door; bij de Joodse staat-in-de-staat verzamelden chassidim zoals gebruikelijk met honderden tegelijk in nauwe ruimtes.  Van enig kordaat optreden door politie was geen sprake.

Vanuit dat parallelle vreemdelingenuniversum werd nu de tweede golf op gang getrokken.  En wat doet de Belgische Staat?  Nu eindelijk de politie en desnoods het leger de vreemdelingenwijken insturen om ook daar elke regel af te dwingen?  Nee hoor:  men gaat in totale coronahysterie tegen vooral het Vlaamse volk.  Een avondklok in de ganse provincie Antwerpen, terwijl er in de Kempen geen enkel probleem is;  de onnozele verplichting om een formulier in te vullen voor wie de grens overschrijdt, terwijl die grens wel wagenwijd blijft openstaan; de verplichting om mondmaskers te dragen in het openbaar in de open lucht…

Het monster ‘Belgische Staat’ wil zijn totale laksheid en onbekwaamheid, die de coronaramp deed losbarsten, nu overcompenseren met een komplete coronahysterie – gericht tegen elke gewone Vlaming.  Het faillissement en de werkloosheid van duizenden Vlamingen is daarbij blijkbaar een neveneffect dat aanvaard wordt.  De parallelle vreemdelingenwereld, die draait op zwartwerk, half gesjoemelde uitkeringen, drughandel en het negeren van élke regel van Vlaanderen, die wordt verder met rust gelaten, en mag dansen, huwen, offeren, slachten, sluikcafé en garagepoortsupermarkt houden zoals voorheen.  Hoelang gaat de Vlaming dat nog pikken?

Terecht protest in Heist-op-den-Berg

2 comments

  1. “Zoals het klokje thuis tikt in de Provincie Antwerpen, tikt het nergens” wegens ongrondwettelijk. Eens temeer wordt de volkomen overbodigheid van het échelon “Provincie” alsook van de functie van Gouverneur overduidelijk. Het is een aanfluiting der Democratie dat Provincieraadsleden WEL democratisch dienen verkozen te worden maar de Gouverneur NIET want dat is een politiek-benoemde, weggepromoveerde ex-politieker die hokus pokus pats met een alchemische truc van “politieker” getransmuteerd wordt tot schandalig overbetaalde…..”ambtenaar” met chauffeur en dienstwagen. Uiteraard allemaal gefinancierd met belastingsgeld afgeperst en afgetroggeld bij Economisch Productieven tot het BNP, of wat dacht ge anders wel……

  2. Mark Van Ranzig, Amada 4-oloog , 5-oloog en vooral zeroloog, trui-collectioneur uit Wildebroek schreef:

    “Hoe langer hoe liever” !

Comments are closed.