De universiteit die wijlen Nelson Mandela zijn advocatendiploma mocht uitreiken, lijkt stilaan op weg naar het dieptepunt van intellectueel fatsoen. De grootste universiteit voor schriftelijk onderwijs in Zuid-Afrika lijkt zò erg gefrustreerd door de recente uitspraak van het hooggerechtshof dat zij ook het Afrikaans als taal voor onderwijs op universiteitsniveau dient te erkennen, dat zij alle notie voor fatsoen overboord gekieperd lijkt te hebben. Het loopt zodanig de spuigaten uit dat oud-gediplomeerden van deze ooit eerbiedwaardige UNISA (Universiteit van Suid-Afrika) ermee dreigen hun ezelsvel terug te sturen uit protest tegen de hedendaagse gedragscode of – beter gezegd – het volslagen gebrek aan gedragscode bij de hedendaagse top van de instelling.

Aanleiding – neen, een van de vele aanleidingen – is een racistisch ‘meningsverschil’ dat is gerezen tussen een blanke prof aan de universiteit van Kaapstad – nog een vrouw op de koop toe! – en een zwarte prof aan de UNISA die het zowaar gepresteerd had eerstgenoemde een ‘lelijke witte t**f’ te noemen. De man had daar, naar eigen zeggen, een goeie reden voor. Die vrouwelijke prof economie was namelijk, na gedegen wetenschappelijke navorsing, tot het besluit gekomen dat zwarte studenten minder geneigd zouden zijn om voor hogere studies de richting biologische wetenschappen te kiezen. Haar praktijkervaring had haar namelijk geleerd, aldus vrouwelijke dr. Nicoli Natrass, dat de omgang van zwarte studenten met troeteldieren en ook hun houding tegenover wilde dieren hen van die studierichting zou weghouden.

Best mogelijk dat er ook wetenschappelijke argumenten op te duikelen zijn waarmee dergelijke stelling ontkracht zou kunnen worden, maar daar heeft Muhammad Zakari Asmal van de UNISA duidelijk niet al te erg zijn hersens over gepijnigd, want als tegenargument weet hij enkel deze dooddoener uit te kramen: ‘Sy is ’n dom wit t**f wat leliker is as haar hond’. Afriforum, de nijvere mensenrechten- en arbeidsrechtenbeweging van Zuid-Afrika, vond dergelijke grofheid in strijd met de racismewetgeving en eiste daarom van de UNISA-leiding het ontslag van de man. Zo vanzelfsprekend leek het voor die leiding echter niet, want die eis werd onrechtmatig want strijdig met de wetgeving bevonden en zoiets kan voor de universiteit niet. Trouwens, tot zijn verdediging voert Asmal aan dat hij zijn proza op facebook heeft gezet onder het vaandel van… satire.. Als dàt satire is, klinkt daarop het antwoord van Afriforum, dan is ’t er in elk geval van een walgelijke soort. Het gaat om op geslacht gebaseerde lichaamsbespotting met racistische ondertoon en dus wettelijk ver over de rode lijn.

Dat zo iemand in een onderwijsinstelling gezag over studenten heeft, terwijl hij vrouwen met dieren vergelijkt als het om hun uiterlijk gaat, noemt de mensenrechtenbeweging, nogal zachtjes uitgedrukt, ‘kommerwekkend’. Waarop de universiteit dan komt aandragen met grondwettelijke democratie en mensenrechten die gerespecteerd moeten worden. En die mensenrechten worden nu juist geschonden, meent de leiding van UNISA, door AfriForum dat zich opwerpt als verdediger van burgerrechten. Wereld op zijn kop: de leiding geeft haar werknemer zelfs de pap in de mond: Als Asmal klacht indient tegen AfriForum, zal UNISA op ‘gepaste wijze’ daarop reageren.

Er liepen een hele rits reacties binnen op dit nieuwsbericht, die hierin zouden kunnen samengevat worden: Als het om racisme van zwart op wit gaat, hoor je de mensenrechtenbeweging niet, maar gaat het om zogenaamd racisme van wit op zwart, dan is de kans groot dat de ‘dader’ de bak in gaat. Is het bij ons anders? Zowel hier als over there: BLM Black Lives Matter.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Als een universiteit liever schoffeert dan doceert”

  1. Blanke PoCo-foob

    Anti-blank racisme en de daarmee verweven anti-blank racistische “Plaasmoorde” zullen ongetwijfeld als politiek-correct beschouwd worden door die ook bij ons per PoCo-propaganda gazettenpraat schrijvelaars, die zich “opiniemakers”(sic) wanen en door Linksologen (vaak Antropologen, Politicologen, Sociologen) geïndoctrineerde sukkels.

  2. Vermits satyre mag: de leiding van die “universiteit” is maar een bende zwarte lafaards. (Satyre !!!)

Trending

%d bloggers liken dit: