De Zweedse puber Greta Thunberg (17) – we waren er even van verlost – heeft de ‘Prijs voor de Mensheid’ van de Portugese Gulbenkian Stichting gekregen. De prijs bedraagt 1 miljoen euro voor haar gevecht tegen klimaatverandering en de ecologische crisis, zo meldde de stichting afgelopen maandag. Het hoofd van de jury zei dat een grote meerderheid van de juryleden voor Thunberg stemde.

De prijs van de stichting, die is genoemd naar de Armeniër Calouste Sarkis Gulbenkian (1869-1955), en Thunberg te beurt viel, toont nog maar eens aan in wat een absurde wereld we terecht zijn gekomen. Gulbenkian, een Armeniër met een Ottomaans, Brits, Perzisch en Armeens paspoort was een oligarch, ook al moest dat woord toen nog uitgevonden worden. Hij ontwikkelde zich tot een wereldburger, diplomaat, zakenman en kunstverzamelaar. Zijn kunstcollectie zou zelfs de conservator van het Louvre of andere prestigieuze musea jaloers hebben gemaakt.

Gulbenkian speelde ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de oliewinning in het Midden-Oosten, waarbij hij ervoor zorgde zelf zeker niets tekort te komen. Hij was tevens medeoprichter van Shell. Zijn nazaten passeren nog altijd langs de kassa van de oliegigant, waar ze 5% van de jaarlijkse winst op hun rekening krijgen gestort.

Greta Thunberg wordt dus gesponsord met het kapitaal van de vervuilers tegen wie ze protesteert. Moet er nog zand (olie) zijn?

Thunberg bedankte via Twitter. “Dit betekent veel voor mij”, wist ze te vertellen. Dat betekent inderdaad veel, Greta. Dat betekent dat de wereld zot draait.

We wachten nu af tot wanneer Greenpeace een atoomcentrale nomineert of Gaia de jachtvereniging Sint-Hubertus.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “Greta Thunberg gesponsord met geld vervuilers tegen wie ze protesteert”

  1. Greta Doomberg, a.k.a Gollum! Can you see the resemblance. https://youtu.be/Iz-8CSa9xj8

  2. Dat kind wordt als propaganda-middel gebruikt voor de toekomstige CO2-taks die men wil invoeren in Europa. De linkse politiek heeft door massa-migratie het milieu in de westerse wereld enorme schade toegebracht. Overal files, vuile lucht, drukke en vieze steden, nergens nog rust door lawaaihinder. Europa is enorm overbevolkt en onze steden zijn niet alleen voor mensen maar ook voor dieren onleefbaar geworden. Repatriëring van vreemdelingen is een dringende noodzaak. Globalisering moet sterk afnemen. Teruggaan naar een traditioneel en eenvoudiger leven, waarbij we zoveel mogelijk lokaal kopen zal onze ecologische voetafdruk doen verkleinen. Welke oplossingen bieden klimaatfetisjisten voor deze problemen? Geen.

  3. Lady Gaga …

Trending

%d bloggers liken dit: