TEKOS Nr 178 ; China, COVID-19 en ecologie

Het nieuwrechtse tijdschrift TEKOS, dat driemaandelijks verschijnt, is inmiddels al aan nummer 178 toe en deze is recent bij de lezers in de bus gevallen. Er staan een aantal interessante artikels in over China, waarin wordt geschreven over de geopolitiek van het land, het economische ontwikkelingsproject van de nieuwe zijderoute, het politieke systeem van China en de opkomst van het land als wereldmacht. Daarnaast staan er opstellen en vraaggesprekken in het blad over de geschiedenis van de Koerden, de COIVD-19 epidemie, een beschouwing over Europa, ecologische inzichten en diverse boekbesprekingen. Het tijdschrift wordt door Knooppunt Delta uitgegeven.

In de artikels over China wordt ingegaan op de gigantische geldbedragen die het land overal in de wereld uitgeeft en de ontwikkeling via spoorwegen van het project van de nieuwe zijderoute. Een geopolitieke verschuiving en een project waarvan Europa mogelijk kan profiteren. De vergelijking tussen de politieke systemen van China en Amerika, voorheen een simpele keuze, van autocratie tegenover democratie, wordt nu zwaar op de proef gesteld door de Chinese successen. Deze artikels bieden de lezers de mogelijkheid om China wat beter te begrijpen, iets dat zeker verstandig is met de waarschijnlijk in de toekomst nog grotere rol van het land in het wereldgebeuren.

4 comments

  1. Omdat China een wereldwijd, grensoverschrijdend dus geopolitieke mogendheid lijkt te gaan worden in de toekomst is het van belang je daarin serieus te gaan verdiepen. Gaarne bestelgegevens.

    1. Wim Vreeswijk @

      Ik begrijp de “insteek”,echter ben ik van mening dat.We niet moeten kijken naar hoe anderen het globalistische spel spelen,,maar hoe we zelf onze broek moeten ophouden..Dus zelfvoorzienend zijn,het grootste obstakel daarin is niet China maar de neo liberale club in Den Haag!

Comments are closed.