Het rijtje wordt weer eens langer:  Ook de Amerikaanse filmster John Wayne (1907 – 1979) was een ‘racist’!  Een interview uit het jaar 1971, in Playboy, maakt dat volgens het BLM-clubje duidelijk.

Een icoon van de Amerikaanse cinema, en van de westernfilm is het bijzonder, wijlen John Wayne ligt vandaag onder vuur. Niet van een Cherokee-indiaan achter een rots, maar wel van de ‘antiracistische’ activisten van BLM.

Een van de meest prestigieuze filmscholen van de VS,  de USC School of Cinematic Arts, heeft al beslist de permanente tentoonstelling gewijd aan de acteur stop te zetten. En de Democratische Partij – wat voor een triestig clubje is dat geworden – veroordeelde op 20 juni jl. ook “John Wayne’s racistische en sektarische uitspraken” en eiste dat zijn naam van de luchthaven van Santa Ana in Californië zou worden verwijderd.

De mythische Amerikaanse acteur is met name bekritiseerd vanwege een interview met het erotische tijdschrift Playboy in 1971, waarin hij ‘controversiële’ uitspraken deed: “Ik geloof in blanke suprematie totdat zwarten zijn opgeleid tot het punt van verantwoordelijkheid,” zei hij over de antiracistische activiste Angela Davis.

Wat de Afro-Amerikaanse gemeenschap betreft, weigerde hij zich “schuldig te voelen over het feit dat deze mensen vijf of tien generaties geleden slaven waren,” en zei dat “sommige zwarten proberen hun weg naar de universiteit te forceren als ze de tests niet hebben gehaald en niet de vereiste achtergrond hebben.

De acteur, die voor zijn cowboyrollen in Amerikaanse westerns de filmgeschiedenis inging, had ook uitspraken gedaan over Amerikaanse indianen en de verovering van het Westen: “Ik heb niet het gevoel dat we iets verkeerds hebben gedaan door ons in hun land te vestigen. Het was gewoon een kwestie van overleven. Veel mensen hadden land nodig, en de Indianen wilden het allemaal voor zichzelf houden. »

President Trump noemde het verzoek van de Amerikaanse socialisten een “ongelooflijke stommiteit”.  En dat vinden wij ook. Hoe is het mogelijk dat men mensen wil stigmatiseren voor uitspraken van vijftig jaar geleden.

Wie gaat de volgende zijn?

Het interview in Playboy: https://www.washingtonpost.com/arts-entertainment/2019/02/20/i-believe-white-supremacy-john-waynes-notorious-playboy-interview-goes-viral-twitter/

 

John Wayne en de cultus van de ‘minderheidsrechten’ :-)

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Ook John Wayne was een ‘racist’ !”

 1. Dat gelul over racisme , het is volgens mij heel eenvoudig :
  Als het er ECHT op aan komt , voor wie ben je dan , je eigen blanke soort OF alle andere aardbewoners ?
  Ik in elk geval voor mijn eigen blanke soort !
  Ik gun het alle anderen om voor HUN kleurtje te zijn en mij te haten , maar jank dan niet over racisme !

 2. Ik ook want ik zie geen “zwarte” sneeuw !

 3. SneeuwWITje & de 7. albino’s

  Zijn wij dat ook “racisten”

 4. Nu is het John Wayne, straks is het weer een andere blanke superster die wordt bestempeld.
  Wat een links persoon of linkse organisatie zegt kan mij echt geen MOER schelen. Propagandawoordjes als ‘racist’, ‘nazi’ of ‘hater’ hebben al lang hun betekenis verloren. Linkse mensen zijn onze vijanden. Ik zeg: weg met onze vijanden. Stuur ze naar Liberië om daar wat van diversiteit te genieten. Het enige waar ik aan denk is om onze linkse vijand op politiek vlak te verslaan, zodat blanken nog een toekomst hebben in Europa, al de rest is bijkomstig.
  Als we straks niet in dezelfde positie willen belanden als de blanke Zuid-Afrikaners, kunnen we beter allemaal deze instelling hebben. Liberalen en communisten werken hand in hand samen, net zoals ze dat deden in Zuid-Afrika, en zij zullen alles doen om ons tegen te werken. Hun enige drijfveer is om hun anti-blanke ideologie verder te zetten.

 5. hectorvo250gmailcom

  Dichter bij ons als ware racisten te brandmerken: Jan Breydel wegens zijn uitroep ‘Wat walsch is vals is!’ en Hendrik Conscience die het anti-Franse racisme van 1302 vereeuwigd heeft in zijn ‘Leeuw van Vlaanderen’.

Trending

%d bloggers liken dit: